Κατά της αξιολόγησης υπ. Παιδείας τα ιδιωτικά

Κατά της αξιολόγησης υπ. Παιδείας τα ιδιωτικά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση «καταργεί στην πράξη την αξιολόγηση και το δικαίωμα επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού από τη διοίκηση κάθε σχολείου, επιβάλλει την ισοβιότητα των εκπαιδευτικών και θέτει υπό ασφυκτική κρατική – συνδικαλιστική αστυνόμευση τα ιδιωτικά σχολεία». Αυτό ανέφερε χθες ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων, μετά την πληροφορία ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών διατύπωσαν αντιρρήσεις στον υπουργό Ν. Φίλη για τη σχετική ρύθμιση. «Η εκδοχή που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας είναι ότι οι θεσμοί αντιτάσσονται στις υποχρεωτικώς αιτιολογημένες απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία.

Η διατύπωση είναι απολύτως ανακριβής, καθώς αιτιολογημένες ήταν ανέκαθεν όλες οι απολύσεις στην Ελλάδα: κάθε εργαζόμενος προστατεύεται από τον νόμο και, όταν θεωρεί ότι απολύθηκε άδικα, μπορεί να προσφύγει στα εργατικά δικαστήρια και να δικαιωθεί», λέει ο σύνδεσμος και προσθέτει: «Η σκανδαλώδης ρύθμιση Φίλη κινείται στη λογική και πρακτική του “σοβιετισμού”, εξυπηρετεί στενά συντεχνιακά συμφέροντα και γι’ αυτό, έτσι και αλλιώς, δεν θα αντέξει στον χρόνο. Το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί πρόσκαιρη αναστάτωση σε μαθητές και οικογένειες, καθώς και να θέτει εμπόδια στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή