Μπακογιάννη: « H επιτροπή πόθεν έσχες έχει ποινικές ευθύνες»

Μπακογιάννη: « H επιτροπή πόθεν έσχες έχει ποινικές ευθύνες»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί είχε δύο στόχους. Ο πρώτος στόχος ήταν μέσω των τηλεοπτικών αδειών να κατασκευάσει έναν φιλικό προς εκείνη τηλεοπτικό σταθμό, και έτσι χρησιμοποίησε τον κ. Καλογρίτσα. Ο δεύτερος στόχος ήταν να δείξει ότι κάνει μάχη κατά της διαπλοκής, ότι εκείνη βάζει το μαχαίρι στο κόκαλο. Δυστυχώς, για την κυβέρνηση και οι δύο στόχοι απέτυχαν παταγωδώς» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου «Πρακτορείο 104,9» και συμπλήρωσε: «τι περισσότερο διαπλοκή, σε αυτή τη χώρα , από την ιστορία Καλογρίτσα, όπου ένας κατασκευαστής δημοσίων έργων, κουμπάρος δύο υπουργών, παίρνει τα έργα σε κομματάκια;»

   Ερωτηθείσα για την τράπεζα Αττικής δήλωσε: «Είναι γνωστό ότι η επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ στην τράπεζα Αττικής προϋπήρχε της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» ενώ για τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ύψους 13 εκατομμυρίων από την ίδια τράπεζα, απάντησε: «Είναι γνωστό το πρόβλημα των κομμάτων ότι είχαν πάρει δάνεια από διάφορες τράπεζες, δεν είναι μόνο η Αττικής. Η ΝΔ έχει κάνει ρύθμιση των δανείων αυτών και το σύνολο της επιχορήγησης το δίνει στα δάνειά της».

   Σχετικά με δήλωσή της ότι στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε ποιους αναφερόταν, απάντησε: « Όταν βγαίνει η επιτροπή που ελέγχει τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών και λέει στον ελληνικό λαό ότι τα 246 εκατομμύρια υπάρχουν (…) βάζουν την υπογραφή τους από κάτω και αποδεικνύεται μετά από έρευνα δημοσιογραφική τριών ημερών ότι μιλάμε για βοσκοτόπια …ε! αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ποινικές ευθύνες;…Βεβαίως και έχουν ποινικές ευθύνες» υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη.

   Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο προσφυγικό με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια στη Μυτιλήνη εκτίμησε ότι «εξελίσσεται πάρα- πάρα πολύ άσχημα» και συμπλήρωσε: «Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια να μην κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση στο θέμα του προσφυγικού, να βάλουμε πλάτη και να στηρίξουμε την Ελλάδα. Αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι απαράδεκτο, τα μεν νησιά έχουν φτάσει να έχουν διπλό πληθυσμό από αυτό που μπορούν να αντέξουν και είναι αδύνατο να το διαχειριστούν, ενώ στη Βόρειο Ελλάδα έχει βρεθεί δήμος να έχει τρεις καταυλισμούς».

   Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «γίνεται ένα πασάλειμμα χωρίς να τηρείται καμιά από τις προδιαγραφές» και ταυτόχρονα, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τα χρήματα που αναλογούν στη χώρα για να στηρίξει αυτήν την προσφυγιά.

    «Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ρατσιστές αλλά υπάρχουν όρια για τη διαχείριση του προβλήματος. Στο τέλος αυτός ο λαός θα κατηγορηθεί και για ως ρατσιστής. Βλέπω την κοινωνία στα όρια της, με τις κοινωνίες δεν παίζεις. Τους είπαμε από την αρχή, δεν μπορείτε να βάζετε προσφυγές και οικονομικούς μετανάστες μαζί, δεν μπορείτε να βάζετε παιδάκια 4-5 χρονών μαζί με μια ομάδα ανδρών άνω των 18, γιατί θα υπάρξουν δράματα» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε: «Δεν χρειάζεται να είσαι λαμπρός επιστήμονας, κοινή λογική χρειάζεται, αλλά η κοινή λογική από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ λείπει» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή