Σαίξπηρ, Ιψεν, πεζογραφία στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

Σαίξπηρ, Ιψεν, πεζογραφία στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την περυσινή επιτυχία «Το κουκλόσπιτο» του Ιψεν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα επαναλαμβάνει το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» μέχρι το τέλος του χρόνου, με πρωταγωνιστές την Αμαλία Μουτούση και τον Αρη Λεμπεσόπουλο. Θα επαναληφθεί επίσης η παράσταση «Οστέα Ξηρά Σφόδρα» του Περικλή Μουστάκη. Η δεύτερη μεγάλη συμπαραγωγή του θεάτρου με την εταιρεία «Λυκόφως» θα είναι η «Πλατεία Ηρώων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, που θα ανεβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Χρήστο Στέργιογλου ανάμεσα στους ηθοποιούς της παράστασης.

Στο φετινό πρόγραμμα του θεάτρου περιλαμβάνονται επίσης αφιερώματα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και στην πεζογραφία. Ετσι, στη «Νέα Σκηνή» θα ανεβούν τα σονέτα του Ελισαβετιανού ποιητή από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως o Θέμελης Γλυνάτσης και ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για το «57// a passion play», η Στεφανία Γουλιώτη και ο Αργύρης Πανταζάρας, ο Δημήτρης Δημητριάδης και η ομάδα bijoux de kant. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα μυθιστορήματα που θα μεταφερθούν στη σκηνή από τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπως το «Θέλετε να χορέψομε Μαρία;» της Μέλπω Αξιώτη από την bijoux de kant, το «Καθώς ψυχορραγώ» του Ουίλιαμ Φόκνερ από τη Σοφία Φιλιππίδου (αφιερωμένο στη μνήμη του Μένη Κουμανταρέα) και η «Δίκη» του Φραντς Κάφκα από τον Δημήτρη Μυλωνά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή