Σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις του ετήσιου και τριετούς κρατικού ομολόγου, σταθερό το δεκαετές

Σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις του ετήσιου και τριετούς κρατικού ομολόγου, σταθερό το δεκαετές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αποκλιμάκωση στις αποδόσεις του ετήσιου και τριετούς κρατικού ομολόγου κατεγράφη σήμερα στην εγχώρια ηλεκτρονική πλατφόρμα ομολόγων (ΗΔΑΤ), ενώ αντίθετα αμετάβλητη ήταν η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Η άνοδος στις τιμές των δύο κρατικών ομολόγων (ετήσιο και τριετές) οφείλεται στο θετικό κλίμα των διεθνών αγορών αλλά και στο θετικό μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση με την ψήφιση της επένδυσης για το Ελληνικό στη Βουλή.

Ηδη το ετήσιο κρατικό ομόλογο έχει τιμή στα 98,20 λεπτά του ευρώ από 97,80 λεπτά τη χθεσινή μέρα ενώ η σημερινή απόδοση έχει υποχωρήσει στο 5,75% από 6,10% στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Συνολικά για το ετήσιο κρατικό ομόλογο έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ στην ελληνική πλατφόρμα.

Αντίστοιχα στο 3ετές κρατικό ομόλογο οι συναλλαγές φθάνουν τα 6 εκατ. ευρώ με την απόδοση να υποχωρεί στο 8,60% από 9,05% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο αποτιμάται σήμερα στα 70,20 λεπτά με την απόδοση να κυμαίνεται στο 8,35%. Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 840 μονάδες βάσης.

Στα υπόλοιπα 10ετή ευρωομόλογα οι σημερινές αποδόσεις διαμορφώνονται ως εξής: Ιταλία 1,20%, Γαλλία 0,23%, Ισπανία 0,93%,Πορτογαλία 3,33%, Ιρλανδία 0,40%, Κύπρος 3,50% και Γερμανία -0,05%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή