Τα νέα της Νέας Υόρκης

4' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ντιζάιν πολλών αστέρων, premium υπηρεσίες για απαιτητικούς ταξιδιώτες. Αυτά είναι τα ολοκαίνουργια ξενοδοχεία της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται.

LOWER MANHATTAN

AKA Wall Street

Εγκατεστημένο σε μία από τις πιο διάσημες συνοικίες του πλανήτη, απευθύνεται ασφαλώς σε… χρηματιστές  αλλά και στους λάτρεις του απέριττου design.

Δεν βρίσκεται ακριβώς στη Wall Street, αλλά σε έναν κάθετο δρόμο, τη William Street, γεγονός που δεν έχει και πολλή σημασία, αφού στην ουσία το ξενοδοχείο AKA Wall Street είναι κομμάτι της φημισμένης χρηματοοικονομικής γειτονιάς του Lower Manhattan. Οσο για την απόστασή του από το Xρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καλύπτεται σε μόλις έξι λεπτά με τα πόδια!

Με επιπλωμένα στούντιο αλλά και penthouse suites του ενός και των δύο δωματίων, συνδυάζει τα γήινα χρώματα και τα φυσικά υλικά με το μοντέρνο, λιτό design. Μεταξύ άλλων, διαθέτει γυμναστήριο με υπηρεσίες personal training, χώρο εργασίας και συσκέψεων επιπλωμένο και εξοπλισμένο με υπολογιστές, εσωτερικό lounge, ταράτσα με απαράμιλλη θέα στην πόλη και θερινό σινεμά.

www.stayaka.com


LOWER MANHATTAN

The Beekman Hotel

Από τις πλέον αναμενόμενες αφίξεις στην πόλη για το 2016, ξεχωρίζει για πολλά, αλλά κυρίως για το πλήρως αποκατεστημένο βικτωριανό του αίθριο. 

Χτισμένο στην οδό Nassau, στη συμβολή με την οδό Beekman, το κτίριο όπου σήμερα στεγάζεται το πολυτελές κατάλυμα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για το αλλοτινό Temple Court Building and Annex του 19ου αιώνα, η αξία του οποίου έχει αναγνωριστεί και επίσημα, καθώς από το 1998 συμπεριλαμβάνεται στα διαχρονικά τοπόσημα της πόλης της Νέας Υόρκης. Με ένα πανέμορφο και πολύ εντυπωσιακό αίθριο εννέα ορόφων, το Beekman διαθέτει διαφορετικούς τύπους δωματίων και σουιτών, όπως είναι το Deluxe King, που έχει δρύινο πάτωμα και υπέρδιπλο κρεβάτι με δερμάτινο κεφαλάρι, ή η ευρύχωρη Corner Suite με φουαγιέ και ξεχωριστό καθιστικό. Πέραν αυτών, στο signature εστιατόριο Fowler & Wells, του αναγνωρισμένου σεφ και restaurateur Tom Colicchio, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοντέρνα αμερικανική κουζίνα με έμφαση στους πειραματισμούς και στις έντονες γεύσεις.

www.thebeekman.com


MIDTOWN MANHATTAN

The InterContinental New York Barclay

Το δημιούργημα των Cross & Cross, της αρχιτεκτονικής φίρμας που σχεδίασε, μεταξύ άλλων, και το Tiffany’s, γοητεύει το κοινό μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του. 

Το ξενοδοχείο Barclay άνοιξε τις πύλες του στους κοσμοπολίτες επισκέπτες της Νέας Υόρκης το 1926, λίγο πριν από το μεγάλο Κραχ, σε μια εποχή ανεμελιάς και άγριου ξεφαντώματος για την Αμερική. Εννέα δεκαετίες αργότερα, έπειτα από κοσμοϊστορικές αλλαγές στον πλανήτη (αλλά και κάμποσες ανακαινίσεις στο ίδιο το ξενοδοχείο, με την τελευταία να ολοκληρώνεται τον περασμένο Μάιο), το Barclay συνεχίζει να γοητεύει… Διαθέτει 704 δωμάτια και σουίτες διάφορων τύπων, από το απλό Superior Room και το Barclay Room με τα γωνιακά παράθυρα που «βλέπουν» στο Midtown Manhattan μέχρι τις υπερπολυτελείς Presidential και Penthouse Sky Suite. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που εκτιμούν τα καλά ποτά αξίζει να περάσουν από το -εμπνευσμένο από τα μεσοπολεμικά μπαρ- Gin Parlour για ένα ποτήρι τζιν, από τα 88 διαφορετικά είδη που σερβίρονται εκεί.

www.intercontinentalnybarclay.com


BROOKLYN

The William Vale

Σύγχρονο, πολύχρωμο, με τεράστια παράθυρα, εντυπωσιακή πρόσοψη και εξαιρετική θέα, είναι το καινούργιο talk of the town της δημοφιλούς νεοϋορκέζικης γειτονιάς.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 183 δωμάτια χωρισμένα σε διάφορες κατηγορίες, όπως είναι το King with Balcony (με μπαλκόνι και ξύλινο πάτωμα), το Gotham Corner Suite with Wraparound Balcony (με δωμάτιο, ξεχωριστό καθιστικό και μεγάλο μπάνιο), αλλά και το Vale Garden Residence (η πιο μεγαλοπρεπής σουίτα, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αίθριο με τζακούζι). Οσον αφορά τα εστιατόρια και τα μπαρ του ξενοδοχείου, τα έχει αναλάβει ο βραβευμένος σεφ Andrew Carmellini με την ομάδα του, σερβίροντας ιταλικό στο Leuca, ελαφρά γεύματα στην πισίνα του Vale Pool, σπάνια spirits και σπιτικά κοκτέιλ στο Westlight, το μπαρ του 22ου ορόφου. To ξενοδοχείο προσφέρεται, επίσης, για events και εκδηλώσεις, όπως γάμους, γκαλά και performances, καθώς διαθέτει τον πολυχρηστικό χώρο Vale Ballroom αλλά και το ατμοσφαιρικό Foyer, το οποίο υποδέχεται τους επισκέπτες.

www.thewilliamvale.com


BROOKLYN

The Williamsburg Hotel

Το «Μικρό Βερολίνο» της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο ξενοδοχείο, που συνδυάζει την πολυτέλεια με το χαλαρό lifestyle των κατοίκων της boho γειτονιάς. 

Το Williamsburg είναι μια παλιά βιομηχανική συνοικία του Μπρούκλιν, η οποία στην πορεία του χρόνου τράβηξε το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και των μπαρόβιων – εξ ου και το προσωνύμιο «Μικρό Βερολίνο» που του δόθηκε. Εκεί βρίσκεται το ομώνυμο ξενοδοχείο, ένα κτίσμα οκτώ ορόφων από γυαλί, τούβλα και οξειδωμένο χάλυβα, σχεδιασμένο από τη λονδρέζικη φίρμα Michaelis Boyd Studio. Διαθέτει πέντε τύπους δωματίων (Queen, Queen Terrace, King Terrace, Studio Terrace, Suite) και ποικιλία στους κοινόχρηστους χώρους, όπως είναι το στέκι The Roof που συνδυάζει μπαρ, καφέ και ανοιχτή πισίνα, το Watertower Bar όπου σερβίρονται μαρτίνι και σαμπάνια, αλλά και το εστιατόριο Harvey που εστιάζει σε χορτοφαγικές συνταγές, χωρίς όμως να παραμελεί τους κρεατοφάγους, προσφέροντας επιλεγμένα πιάτα με κρέας ή ψάρι. Στα συν του ξενοδοχείου, η δωρεάν παροχή ποδηλάτου από την αυγή έως το σούρουπο. Σημειώστε ότι η λίστα με τις κρατήσεις έχει ήδη ανοίξει, με εναρκτήρια ημερομηνία διαμονής την 1η Δεκεμβρίου 2016.

www.thewilliamsburghotel.com


NOMAD DISTRICT

Nomad district The Redbury New York

Σχεδιάστηκε πάνω από έναν αιώνα πριν, από τον αρχιτέκτονα εκκλησιών Robert W. Gibson, και σήμερα υποδέχεται τους ταξιδιώτες ως μέλος της αλυσίδας Redbury. 

«Αποκαλούμε τον εαυτό μας “οικοδεσπότη” γιατί θέλουμε να κάνουμε τη διαμονή σας όσο πιο διασκεδαστική, άνετη και ξέγνοιαστη γίνεται». Με αυτήν τη γαργαλιστική υπόσχεση το νεοϋορκέζικο ξενοδοχείο Redbury καλεί τους επισκέπτες να εμπιστευτούν τις υπηρεσίες concierge που προσφέρει, οι οποίες περιλαμβάνουν από πληροφορίες για shopping και προτάσεις για μουσεία, γκαλερί και μπαρ μέχρι babysitting και βόλτα του σκύλου, και να μεταμορφώσουν τις διακοπές τους σε μια αξέχαστη εμπειρία. Το Redbury New York έχει 265 ανακαινισμένα δωμάτια (Madison Queen, Park Ave Queen, Redbury Flat κ.ά.), ένα ιταλικό εστιατόριο που σερβίρει πίτσα με λεπτή, τραγανή ζύμη και ένα μπαρ για κοκτέιλ, κρασί, σαμπάνια και εκλεκτή μπίρα. Οσο για την ιστορία του, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μια και πρόκειται για το πάλαι ποτέ Martha Washington Hotel που άνοιξε το 1903 και ήταν το πρώτο ξενοδοχείο για λευκές γυναίκες της μεσαίας τάξης.

www.theredbury.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή