Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών για το σκάνδαλο Petrobas

Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην υπουργός Οικονομικών για το σκάνδαλο Petrobas

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκουίντο Μαντέγα, πρώην υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας επί προεδρίας Λούλα ντα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για διαφθορά στην υπόθεση Petrobras, ανέφεραν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Ο Μαντέγα, που ήταν επίσης στέλεχος του Κόμματος των Εργατών (PT) όταν το τελευταίο βρισκόταν στην εξουσία, συνελήφθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο όπου συνόδευε τη σύζυγό του, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα G1.

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου για μια νέα σειρά συλλήψεων στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας υπόθεσης διαφθοράς που συνδέεται με την κρατική πετρελαϊκή εταιρία Petrobras.

Χωρίς να κατονομάζει τον Γκουίντο Μαντέγα ή το PT, η αστυνομία επιβεβαίωσε, σε ανακοίνωσή της, πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών «είχε ενεργήσει το 2012 με μία από τις εταιρίες ώστε να διαπραγματευθεί τη μεταφορά χρημάτων προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές της εκστρατείας του πολιτικού κόμματος εκείνη τη στιγμή».

Οι συλλήψεις εντάσσονται στο πλαίσιο της υπόθεσης «Επιχείρηση Πλύσιμο Αυτοκινήτου». Η έρευνα αυτή, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 σε πρατήρια βενζίνης, αποκάλυψε ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς στο εσωτερικό της Petrobras.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή