Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για αποκατάσταση του ρόλου των Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια»

Μητσοτάκης: «Δεσμεύομαι για αποκατάσταση του ρόλου των Συμβουλίων στα Πανεπιστήμια»

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεσμεύομαι, προσωπικά, ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει το ρόλο των Συμβουλίων των Πανεπιστημίων, με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις», ανέφερε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τους Προέδρους και τους Αναπληρωτές Προέδρους των Συμβουλίων των ΑΕΙ.

«Ο θεσμός των Συμβουλίων έτυχε πρωτοφανούς πολιτικής και ακαδημαϊκής συναίνεσης, όταν δημιουργήθηκε. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση έχει στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό, που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου Πανεπιστημίου», υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στα Συμβούλια, έκανε λόγο για έναν θεσμό – τομή, που συμβολίζει «τον εκσυγχρονισμό, την ποιότητα και τη διαφάνεια στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή