Χρηματιστήρια και πετρέλαιο σε ανοδική πορεία

Χρηματιστήρια και πετρέλαιο σε ανοδική πορεία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τις μετοχές των ορυχείων που έλαβαν ώθηση από την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια του δολαρίου. Η απόφαση της Fed οδήγησε σε υποχώρηση το δολάριο, με το ευρώ να κυμαίνεται το βράδυ στο 1,1202 δολ. Ετσι οι μετοχές των ορυχείων και των εταιρειών πρώτων υλών γίνονται φθηνότερες για όσους επενδυτές έχουν άλλο νόμισμα. Οπως σχολίασε ο Φιλίπ Γκιζέλ της ΒΝΡ Paribas Fortis, «οι αγορές στηρίζονται όχι μόνον από την αδράνεια της Fed αλλά και από το γεγονός ότι προετοιμάζει την αγορά πως η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει σταδιακά και όχι εσπευσμένα».

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι αγορές θα αρχίσουν να επικεντρώνονται σε άλλες παραμέτρους όπως οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά τονίζει πως η μοναδική βεβαιότητα αυτόν τον καιρό είναι η αστάθεια. Ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 2,28% και ο CAC 40 της Γαλλίας με κέρδη 2,27%. Ανοδικά κινήθηκαν ο IBEX της Μαδρίτης (+2,01%) και ο FTSE MIB του Μιλάνου (+1,6%). Ανοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της υποχώρησης του δολαρίου, με το αργό ΗΠΑ να κυμαίνεται το βράδυ στα 46,26 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 47,60 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή