Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Σάρλοτ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Σάρλοτ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 06:00 το πρωί, μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικάνου, από αστυνομικό.

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου.

Στο μεταξύ οι διαδηλωτές πέρασαν τρίτη νύχτα στους δρόμους σε μια προσπάθεια να εντείνουν την πίεση προς την αστυνομία ώστε να δοθεί στη δημοσιότητα οποιοδήποτε βίντεο που θα «έριχνε φως» στις συνθήκες θανάτου του 43χρονου Κιθ Λαμόντ Σκοτ.

Οι μόνοι που έχουν δει το σχετικό βίντεο είναι τα μέλη της οικογένειας του Σκοτ τα οποία απηύθυναν έκκληση να δοθεί στη δημοσιότητα. Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου δεν είναι σε θέση να πει εάν τελικά ο Σκοτ κρατούσε όπλο ή όχι.

Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο Σκοτ είχε όπλο και ότι δέχθηκε τα φονικά πυρά του αστυνομικού, αφού αρνήθηκε να πετάξει το όπλο του. Μέλη της οικογένειας του θύματος, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ισχυρίζονται ότι ο Σκοτ δεν κρατούσε όπλο, αλλά βιβλίο. Χθες τα ξημερώματα, διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη είσοδο ξενοδοχείου στο κέντρο της Σάρλοτ, ξυλοκοπώντας δύο υπαλλήλους. Μικρές ομάδες διαδηλωτών λεηλάτησαν το κατάστημα αναμνηστικών ειδών της τοπικής ομάδας μπάσκετ, Σάρλοτ Χόρνετς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή