«Πόλεμο λάσπης» εναντίον του καταγγέλλει ο κ. Γ. Στουρνάρας

«Πόλεμο λάσπης» εναντίον του καταγγέλλει ο κ. Γ. Στουρνάρας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παραληρηματικού τύπου δημοσιεύματα γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Στην ανακοίνωση διαψεύδεται «κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Επίσης τονίζεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης. «Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η ΤτΕ και ο διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους. Οσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc αναφερόταν ότι τέσσερις έρευνες που ξεκίνησαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ήταν υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος των ελεγκτικών αρχών δεν ολοκληρώθηκαν.

Για «απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά και διαπλεκόμενη λειτουργία από μια εταιρεία με ιστορία οκτώ χρόνων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Mindwork Business Solutions που ανήκει στη σύζυγο του διοικητή της ΤτΕ. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εταιρεία, όπως κάθε εταιρεία, υπόκειται σε τακτικούς και έκτακτους ελέγχους νομιμότητας των δραστηριοτήτων της, ιδίως όταν αυτές αφορούν συμβάσεις με φορείς του Δημοσίου, καταλογίζοντας στο δημοσίευμα απροκάλυπτη και συστηματική προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων για δήθεν κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά. «Προς τι όλα αυτά; Είναι προφανές ότι αποσκοπούν στην πολιτική δίωξη ενός τρίτου προσώπου, κατά την πάγια τακτική των συκοφαντών να πλήττουν έμμεσα τον στόχο τους προσβάλλοντας τα πρόσωπα οικείων του. Η πολιτική σκοπιμότητα του δημοσιεύματος είναι προφανής: από τις δεκάδες συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ επιλέγονται μόνο αυτές που αφορούν την εταιρεία Mindwork Business Solutions για δημόσια διαπόμπευση και σπίλωση. Το βασικό ζητούμενο είναι ποιος είναι ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας. Σε αυτόν τον πόλεμο διαρκείας, η εταιρεία μου και εγώ προσωπικά θα αντιδράσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα που μας παρέχει το κράτος δικαίου, με την απόλυτη πεποίθηση ότι και υφίσταται και λειτουργεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή