Χωρίς Μέσι μένει η Μπαρτσελόνα

Χωρίς Μέσι μένει η Μπαρτσελόνα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την ορθή αποστροφή «η απώλεια του Μέσι είναι απώλεια κυρίως για το ποδόσφαιρο» αντιμετώπισε ο Λουίς Ενρίκε, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, την απουσία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για τις επόμενες 20 μέρες λόγω τραυματισμού. Αναμένεται τώρα να φανεί ο αντίκτυπος της απώλειας αυτής στον σύλλογό του. Ο Λέο Μέσι υπέστη θλάση στον προσαγωγό του δεξιού ποδιού στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου του προχθεσινού μεγάλου αγώνα της Μπάρτσα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Καμπ Νου και αντικαταστάθηκε, με το ιατρικό τιμ των Καταλανών να κάνει λόγο για απουσία του δεκαριού της ομάδας τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Μέσι θα χάσει τα παιχνίδια με τη Χιχόν και τη Θέλτα, καθώς και με την Γκλάντμπαχ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης θα απουσιάσει κι από τα ματς της εθνικής Αργεντινής με το Περού στις 6 Οκτωβρίου και την Παραγουάη πέντε μέρες αργότερα.

Η έλλειψη του Μέσι έγινε αμέσως αισθητή στην Μπαρτσελόνα, που, ενώ είχε προηγηθεί της Ατλέτικο από το πρώτο ημίχρονο, λίγα λεπτά μετά την έξοδο του Αργεντινού δέχθηκε την ισοφάριση και έμεινε τελικά στο 1 – 1 με τους «κολτσονέρος», πράγμα που την εμπόδισε να κεφαλαιοποιήσει την πρώτη απώλεια βαθμών της Ρεάλ: Οι Μαδριλένοι δεν κατάφεραν να σπάσουν το ρεκόρ των 16 σερί νικών στο πρωτάθλημα που είχαν μόλις ισοφαρίσει, φέρνοντας προχθές εντός έδρας ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ (1 – 1).

Και τώρα, τι γίνεται χωρίς τον Μέσι; Ψύχραιμος ο Λουίς Ενρίκε, απάντησε με αναφορά στην περυσινή σεζόν: «Ο Μέσι είχε μακρύτερη απουσία πέρυσι, αλλά το ξεπεράσαμε», είπε ο τεχνικός της Μπάρτσα, η οποία κατέκτησε τελικά το πρωτάθλημα. Τα στατιστικά δείχνουν ότι στους εννέα αγώνες απ’ όπου απουσίασε ο Αργεντινός από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο 2015, η Μπαρτσελόνα έκανε επτά νίκες και μία ισοπαλία, ενώ έχασε κι έναν αγώνα.

«Θα προσπαθήσουμε να τον προστατεύσουμε, αλλά δεν είναι εύκολο με τέτοιο πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας» είπε ο Καταλανός προπονητής, προσθέτοντας ότι και χωρίς αυτόν η Μπαρτσελόνα θα είναι «αρκούντως ισχυρή» και πρέπει «να αναζητήσουμε άλλες λύσεις».

Η προφανής λύση ακούει στο όνομα Αρντά Τουράν, που πήρε προχθές τη θέση του Μέσι στο Καμπ Νου στο 58ο λεπτό και αναμένεται να είναι βασικός στους προσεχείς αγώνες της ομάδας. Αλλες πιθανές επιλογές για τον Λουίς Ενρίκε είναι οι Ραφίνια και Πάκο Αλκαθέρ.

Ο βασικός στόχος στην αποθεραπεία του Μέσι είναι να έχει αναρρώσει πλήρως, ώστε να είναι έτοιμος και προπονημένος για το μεγάλο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στις 19 Οκτωβρίου με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή