Θεοδωράκης: Χάος, στο χάος της διαπλοκής

Θεοδωράκης: Χάος, στο χάος της διαπλοκής

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή του να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να αναλάβει εκείνο την έκδοση νέων τηλεοπτικών αδειών –με ποιοτικά κριτήρια και χωρίς αριθμητικό περιορισμό– επανέφερε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, καταθέτοντας παράλληλα κοινοβουλευτική ερώτηση στον πρωθυπουργό, προκειμένου ο κ. Αλ. Τσίπρας να δώσει εξηγήσεις για τη νέα διαπλοκή που καταγγέλλει πλέον σύσσωμη η αντιπολίτευση για την υπόθεση Καλογρίτσα.

«Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσθέτει χάος πάνω στο χάος της διαπλοκής, καθώς πέραν των “πόθεν έσχες” που δεν ελέγχθηκαν, το τίμημα αγοράς των αδειών είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της αγοράς και έτσι οι καναλάρχες θα χρειαστεί να κάνουν παζάρια με την κυβέρνηση για να επιβιώσουν», προέβλεψε ο κ. Θεοδωράκης (Παραπολιτικά fm). Επιπλέον κατήγγειλε «τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι βολεύονται με την ατέρμονη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και την αναγκαία επανεκκίνηση της οικονομίας».

Παράλληλα, όμως, από χθες άρχισε στο Ποτάμι να διαφαίνεται και ένα νέο ενδοκομματικό ζήτημα, καθώς ο κ. Σπύρος Λυκούδης για πρώτη φορά δημοσιοποίησε με εμφανή τρόπο τις διαφωνίες του με τον κ. Στ. Θεοδωράκη. «Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής μέσα στο Ποτάμι, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσεις», δήλωσε (9,84), και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι διαφωνεί τόσο «με την πολιτική ταυτότητα, όσο και με τον προσανατολισμό του Ποταμιού».

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Λυκούδης επιλέγει να αποστασιοποιηθεί από το «υπόλοιπο» κόμμα του, χωρίς να καθιστά σαφές τι είναι αυτό με το οποίο διαφωνεί. Ακριβώς το ίδιο είχε πράξει και την περίοδο που ήταν στη ΔΗΜΑΡ, όταν άρχισε η δημοσκοπική πτώση της για να βρεθεί τελικώς στις όχθες του Ποταμιού. Αυτό ήταν άλλωστε που σχολιάζονταν χθες κατά κόρον στα ιντερνετικά φόρουμ διαλόγου του Ποταμιού, όπου διατυπώθηκε το ερώτημα μήπως ο κ. Λυκούδης μετά τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι έχει βάλει ήδη πλώρη για το ΠΑΣΟΚ ελπίζοντας να επανεκλεγεί και απλά δυσκολεύεται να το παραδεχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή