Επενδύσεις 292 εκατ. ευρώ μέσω του Jessica

Επενδύσεις 292 εκατ. ευρώ μέσω του Jessica

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις 292 εκατ. ευρώ έχουν κινητοποιήσει οι κοινοτικοί πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica, ύψους 98 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας τριπλάσια μόχλευση. Στα χρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ περιλαμβάνονται 24 σχολικές υποδομές σε 10 δήμους της Αττικής, το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το έργο της Τηλεματικής Αστικών Συγκοινωνιών στην Αττική, έργα βιοαερίου, έργα χώρων στάθμευσης και οδοφωτισμού, ένα έργο επιχειρηματικού πάρκου, έργο τουρισμού, έργο σταθμού υπεραστικού ΚΤΕΛ και έργο αθλητικών υποδομών.

Στις αρχές της εβδομάδας, πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποτελούμενη από 14 ευρωβουλευτές από 8 χώρες της Ε.Ε. με επικεφαλής την κ. Ισκρα Μιχαΐλοβα, πραγματοποίησε συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και πρόεδρο του επενδυτικού συμβουλίου για το Jessica στην Ελλάδα, Νίκο Μαντζούφα, και με τον επικεφαλής της ομάδας επενδύσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την Ελλάδα, Νικ Ζενέ, παρουσία και του επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλου.

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσκεψη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γέρακα, που είναι ένα από τα 24 σχολεία ΣΔΙΤ που υλοποιούνται στην Αττική και χρηματοδοτήθηκαν από το Jessica και την ΕΤΕπ. Ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρησή του για 25 χρόνια. Το έργο των 24 σχολείων με ΣΔΙΤ βραβεύτηκε ως συμφωνία της χρονιάς στον τομέα της εκπαίδευσης από το περιοδικό World Finance χάρη στην καινοτόμο χρηματοδότηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή