«Να τηρηθούν οι πολιτικές δεσμεύσεις όλων των πλευρών»

«Να τηρηθούν οι πολιτικές δεσμεύσεις όλων των πλευρών»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιον των πολιτικών τους δεσμεύσεων θέτει τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο δήμαρχος Ζηρού, Νικόλαος Καλαντζής, σχετικά με το ζήτημα του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα και της ένταξής τους στα σχολεία της περιοχής. O Δήμος Ζηρού δημιουργήθηκε από τη συνένωση τριών πρώην Καποδιστριακών Δήμων (Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού, Ανωγείου) και μιας Κοινότητας (Kρανέας). Στη Φιλιππιάδα προ ημερών ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου είχε αντιδράσει στην προοπτική να φοιτήσουν παιδιά προσφύγων στο σχολείο.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη ενόψει της δημιουργίας τάξεων υποδοχής παιδιών προσφύγων σε σχολεία, αναφέρεται στη γραπτή δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στον χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πετροπουλάκη» στη Φιλιππιάδα. Με βάση τη συγκεκριμένη δέσμευση η λειτουργία της δομής θα ολοκληρωθεί με την παρέλευση οκταμήνου, δηλαδή εντός του Οκτωβρίου, καθώς λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας έχει απαντήσει σχετικά στον δήμαρχο με επιστολή του στις 10 Μαρτίου 2016. Και ο κ. Καλαντζής συνεχίζει προς τον κ. Φίλη: «Παρακαλούμε, όπως η συγκεκριμένη δέσμευση της κυβερνήσεως να τηρηθεί απαρέγκλιτα και να ληφθεί σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων. Επίσης, σας καλούμε να συνυπολογίσετε την αναστάτωση και την έντονη ανησυχία που έχουν προκληθεί σε μεγάλη μερίδα των γονέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας».

Μιλώντας χθες στην «Κ», ο κ. Καλαντζής έκανε λόγο για την τήρηση των πολιτικών δεσμεύσεων όλων των πλευρών. «Υπάρχει η πολιτική δέσμευση του κ. Βίτσα προς εμένα και η δική μου προς τους πολίτες σε σχέση με το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επιστολή εστάλη στον υπουργό Παιδείας ενόψει του σχεδιασμού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας από την πλευρά του δήλωσε «ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί σε καμιά περίπτωση και χωρίς κανένα συμβιβασμό τη συστέγαση των παιδιών των λεγόμενων παράτυπων μεταναστών, που επιβλήθηκε στην τοπική κοινωνία του δήμου μας και που επιχειρείται να επιβληθεί και στο σχολείο μας». Οι γονείς εξηγώντας τους λόγους της απόφασής τους, προτάσσουν ότι «οι πρόσφυγες μαθητές δεν είναι αναγκαίο να ενταχθούν στο σύνολο της κοινότητάς μας εφόσον φιλοξενούνται, όπως αρχικά διαβεβαιώσατε την τοπική κοινωνία, για 6 έως 8 μήνες. Οι ίδιοι διαδηλώνουν και ζητούν να φύγουν από τη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή