Συμφωνία με Μπεργκ μέχρι το 2019

Συμφωνία με Μπεργκ μέχρι το 2019

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναγνώριση και την εκτίμηση που απολαμβάνει με τα όσα προσφέρει στον Παναθηναϊκό εντός αγωνιστικού χώρου, ο Μάρκους Μπεργκ θα την απολαμβάνει πλέον και στο νέο του συμβόλαιο!

Ο Σουηδός στράικερ ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπό του για την τελική πρόταση του Παναθηναϊκού μετά την τετράωρη συνάντηση της Τετάρτης, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και χθες μετέφερε στη διοίκηση τη θετική του απάντηση. Απομένει πλέον να ετοιμαστούν τα συμβόλαια και τις επόμενες ημέρες, πιθανώς πριν από την αναχώρηση για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τη Θέλτα Βίγκο, ο Μπεργκ θα κληθεί να υπογράψει για να κλείσει και τυπικά το θέμα.

Το υπάρχον συμβόλαιο επεκτείνεται κατά ένα χρόνο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και προβλέπει μια γενναία αύξηση των «καθαρών» αποδοχών του: από 700.000 ευρώ, θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. ευρώ και με τα μπόνους θα φτάσουν κλιμακωτά περίπου στο 1,2 εκατ. ευρώ κατά μέσον όρο. Είναι μακράν το πιο υψηλό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό και θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς για όλους. Εκτός από τις αποδοχές, αυξήθηκε αναλογικά και η ρήτρα σε περίπτωση που θελήσει να αποκτήσει τον Μπεργκ κάποια ξένη ομάδα. Με δεδομένο ότι οι «πράσινοι» έχουν το 52,5% των δικαιωμάτων του, το Αμβούργο το 35% και ο ίδιος το 12,5%, η ρήτρα πλέον αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ, ώστε εάν προκύψει ενδιαφερόμενος, να εισπράξει ο Παναθηναϊκός κάτι περισσότερο από 4 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση ρήτρας υποδηλώνει ουσιαστικά την επιθυμία των «πρασίνων» να παραμείνει ο Μπεργκ στο ρόστερ τους στα πιο ώριμα χρόνια της καριέρας του, μιας και είναι ήδη 30 χρόνων και δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να δώσει τόσα πολλά χρήματα. Με την αύξηση των αποδοχών του, ο Παναθηναϊκός τον κρατά εδώ ήρεμο και ευχαριστημένο, έχοντας εξασφαλίσει το μέλλον του με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο. Ο Μπεργκ είναι από κάθε πλευρά «βασιλιάς» στην Αθήνα, όπως επιβεβαιώνει μέσω facebook και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής: «Εμείς δεν θα κουραστούμε ποτέ να σε βλέπουμε με την πράσινη φανέλα King Marcus. Οι άλλοι δεν ξέρω πώς θα τα βγάλουν πέρα και τα επόμενα χρόνια μαζί σου. Για πάντα στο Τριφύλλι!».

• Τσουνάμι τραυματισμών χθες στο Κορωπί! Στο τελευταίο σουτ της προπόνησης, ο Λέτο έπαθε τράβηγμα στο δικέφαλο και θα μείνει εκτός για δέκα μέρες, ο Χουλτ αποχώρησε με σύσπαση στον προσαγωγό και μάλλον θα χάσει το αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ μεγαλύτερες ελπίδες υπάρχουν για τον Βιγιαφάνες που έχει διάταση στον έσω πλάγιο. Στον αντίποδα, ο Σάμπα ξεπέρασε την ίωση, έκανε ατομικό και λογικά θα είναι στην αποστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή