Νέα… «Πορεία» με συγκρατημένη αισιοδοξία

Νέα… «Πορεία» με συγκρατημένη αισιοδοξία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου «Πορεία» Δημήτρης Τάρλοου περιγράφοντας τη νέα δημιουργική περίοδο του θέατρου. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρουσίασε την καινούργια μεγάλη παραγωγή «Τρειςευτυχισμένοι» του Ευγένιου Λαμπίς, την «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν και τις επαναλήψεις των ήδη επιτυχημένων παραστάσεων.

«Διαβάζοντας το κείμενο, ένιωσα ότι ο Ιψεν και ο Στρίνμπεργκ κλειδώθηκαν σε ένα δωμάτιο για να γράψουν μία διαβολική φάρσα», σημείωσε ο Γιάννης Χουβαρδάς, που ανέλαβε να σκηνοθετήσει την κωμωδία του Λαμπίς. Η παράσταση ξεκινά τον Ιανουάριο του 2017 με ένα σύνολο αναγνωρισμένων ηθοποιών, όπως ο Χρήστος Λούλης, ο Αγγελος Παπαδημητρίου, η Λένα Παπαληγούρα κ.ά. και με τη συμμετοχή του κ. Τάρλοου.

«Οι ηθοποιοί που συνεργάζονται με το “Πορεία” συγκροτούν ένα μικρό Εθνικό Θέατρο. Αλλά, για να λειτουργήσει ένα θέατρο, χρειάζεται μια στοιχειώδης αρωγή, που δεν υπάρχει πια», τόνισε ο κ. Τάρλοου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επανέλθει στη δημόσια σφαίρα η συζήτηση για την επιχορήγηση των ιδιωτικών θεάτρων από το υπουργείο Πολιτισμού ή την παροχή κινήτρων για στήριξη από ιδιώτες χορηγούς.

Με ανανεωμένη ιστοσελίδα, μέσα από την οποία το κοινό μπορεί να αγοράζει ηλεκτρονικά εισιτήρια και να «μπαίνει» στα παρασκήνια των παραστάσεων, το Θέατρο «Πορεία» ξεκινά τη νέα καλλιτεχνική σεζόν, επαναλαμβάνοντας για τρίτη χρονιά την επιτυχημένη «Μεγάλη χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση με τους ίδιους συντελεστές και τις «Τρεις αδερφές» του Αντον Τσέχοφ. Ο Αρης Μπινιάρης θα παρουσιάσει «Το ‘21» και ο Γιάννης Νταλιάνης τη «Σκακιστική νουβέλα» του Στέφαν Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Μαριλίτας Λαμπροπούλου. Η «Μιράντα» του Οσκάρας Κορσουνόβας θα κλείσει τον κύκλο της στο φεστιβάλ των 51ων Δημητρίων της Θεσσαλονίκης.

«Αγριόπαπια» και «Λήθη»

Με την «Αγριόπαπια» του Ερρίκου Ιψεν θα πορευθεί ο Δημήτρης Τάρλοου για την περίοδο 2017-18, σε δική του μετάφραση και διατηρώντας αναλλοίωτο τον πολυπληθή θίασο του έργου. «Πρόκειται ίσως για το πιο καλογραμμένο έργο του Ιψεν. Μιλάει για το ψεύδος και το ζωτικό ψεύδος. Είναι νομίζω μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε για το τι σημαίνει αλήθεια και τι ψέμα», σημειώνει. Επίσης η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη θα επανέλθει για τρίτη φορά στη σκηνή του θεάτρου, με την ηθοποιό Μαριάννα Δημητρίου να ερμηνεύει τον βραβευμένο υπαρξιακό μονόλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή