Δυνατά τεστ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Δυνατά τεστ για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε το βλέμμα στραμμένο στην έναρξη της Ευρωλίγκας (12 και 14 Οκτωβρίου) και στο πρώτο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος (17/10), ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός… γυρνούν αντίστροφα την «κλεψύδρα» της προετοιμασίας τους, με τα δυνατότερα τεστ φιλικών αγώνων, σε Κρήτη και Μόσχα. Στα γήπεδο «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου θα αρχίσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το 1ο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει ο δήμος, με τη συμμετοχή του πρωταθλητή Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντόλου Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Για τους «ερυθρόλευκους», το διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου θα αποτελέσει το πιο δυνατό τεστ της προετοιμασίας τους και άπαντες οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του τεχνικού Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος περιμένει βελτίωση στην προσαρμοστικότητα των νεοαποκτηθέντων Γκριν και Μπιρτς. Σήμερα θα παίξουν Αναντόλου Εφές – Χάποελ Ιερουσαλήμ (18.00, OTE4) και Ολυμπιακός – Ερ. Αστέρας (20.30, OTE4). Οι νικητές θα παίξουν στον τελικό (25/9, 20.30).

Στη Μόσχα και στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», ο Παναθηναϊκός, μετά τα φιλικά με τη Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ στην Αθήνα πριν από μία εβδομάδα, θα μετρήσει τη δυναμικότητά του και πάλι με τις ίδιες αντιπάλους, εφόσον προκριθεί στον τελικό. Αύριο, στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» με πλήρες ρόστερ θα παίξουν με τη Μακάμπι, ενώ στο άλλο παιχνίδι η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα αντιμετωπίσει την Ούνιξ Καζάν.

Ο Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, αναζητεί γρηγορότερα την απαραίτητη «χημεία» και ομοιογένεια της ομάδας του, λόγω των έξι νέων μεταγραφών (Μπουρούσης, Π. Καλάθης, Σίγκλεντον, Τζέιμς, Ρίβερς, Νίκολς) που έχει κάνει και την εμπέδωση της αμυντικής φιλοσοφίας του Αργύρη Πεδουλάκη, κυρίως από τους Αμερικανούς παίκτες.

• To δικαίωμα χρησιμοποίησης και τρίτης ξένης παίκτριας στο νέο πρωτάθλημα Γυναικών της Α1 κατηγορίας, που θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες, αποφάσισε να δώσει η ΕΟΚ. Αρχικά, η τρίτη ξένη παίκτρια θα μπορούσε να χρησιμοποιείται εκ περιτροπής, ενώ πλέον θα έχει θέση στη 12άδα κάθε ομάδας που διαθέτει και την οικονομική δυνατότητα για να την αποκτήσει.

• Στον δρόμο της αποχώρησης από το ΝΒΑ, ύστερα από 21 χρόνια καριέρας και σε ηλικία 40 ετών, φέρεται να είναι ο Κέβιν Γκαρνέτ που έχει συμβόλαιο με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ύστερα από το «αντίο» των Κόμπε Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή