Η ζωή της Πιαφ μέσα από τα τραγούδια της

Η ζωή της Πιαφ μέσα από τα τραγούδια της

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνον η χαρακτηριστική φωνή και η παθιασμένη ερμηνεία της, που κρατούν την ανάμνηση της Εντίθ Πιαφ ζωντανή στην καρδιά των θαυμαστών της, αλλά και η γεμάτη συγκινήσεις και απώλειες προσωπική της ζωή. Ενα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την παιδική της ηλικία. Λέγεται ότι πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στον οίκο ανοχής που διατηρούσε η γιαγιά της, ότι από τριών έως επτά χρόνων ήταν τυφλή και θεραπεύτηκε χάρη σε ένα θαύμα και ότι στα 14 έγινε μέλος του ακροβατικού θιάσου του πατέρα της. Οποια και αν ήταν η αφετηρία της, πάντως, τη δεκαετία του ’40 το όνομά της είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστό εντός και εκτός Γαλλίας, ενώ οι ηχογραφήσεις από τις συναυλίες της στη σκηνή του Paris Olympia το διάστημα 1955 με 1962 δεν έχουν αποσυρθεί ποτέ από τα ράφια των δισκοπωλείων.

«Η ζωή της Πιαφ ήταν πολύ έντονη, με πολλές χαρές και πολύ δράμα. Τα τραγούδια της είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο, περνούν από γενιά σε γενιά και παραμένουν ολοζώντανα στη μνήμη μας», λέει στην «Κ» η Anne Carrere, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια που θα υποδυθεί το «Σπουργίτι» την ερχόμενη Τετάρτη στο Ηρώδειο, στην πολυσυζητημένη παράσταση «Piaf! The Show». Η «διάδοχος της Πιαφ», σύμφωνα με κάποιους κριτικούς, 31χρονη Carrere μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη της νότιας Γαλλίας και άρχισε να προετοιμάζεται εντατικά για τη σκηνή από την ηλικία των 12 ετών, κάνοντας μαθήματα φωνητικής, χορού και μουσικής.

Υστερα από μια σειρά εμφανίσεων σε διαγωνισμούς ταλέντων, συναυλίες και μιούζικαλ, η καριέρα της απογειώθηκε όταν ο παραγωγός και σκηνοθέτης Gil Marsalla εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της και της πρόσφερε τον ρόλο της Πιαφ πρώτα στο μιούζικαλ «Paris! The Show» (παρουσιάστηκε στο θέατρο Badminton τον Νοέμβριο του 2015) και λίγο αργότερα στο αφιέρωμα στη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας. «Μου πρότεινε να πρωταγωνιστήσω στο επετειακό σόου για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Πιαφ. Αισθάνθηκα πολύ περήφανη… Από τότε όλα εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα, που δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι έχουμε δώσει 200 παραστάσεις», παραδέχεται. Το «Piaf! The Show», εμπνευσμένο από τη βραβευμένη ταινία «La Vie En Rose», έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2015 και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε 30 χώρες, αναβιώνοντας στη σκηνή τον πολυτάραχο βίο της Πιαφ υπό τον ήχο των αξέχαστων τραγουδιών της και με φόντο ανέκδοτες φωτογραφίες του Παρισιού της εποχής της. «Επιδιώξαμε να αφηγηθούμε τη μουσική ιστορία της Εντίθ Πιαφ σε δύο πολύ διαφορετικά μέρη. Στην πρώτη πράξη, τη βλέπουμε να προσπαθεί να κερδίσει τα προς το ζην τραγουδώντας υπέροχες, αν και λιγότερο γνωστές, μελωδίες στους δρόμους του Παρισιού. Στη δεύτερη, ακούμε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της». Χωρίς να κρύβει τον θαυμασμό της για την Πιαφ, η Anne Carrere αναγνωρίζει ότι είναι αδύνατον να τη μιμηθεί και έτσι δεν το επιδιώκει καθόλου.

«Προσπαθώ να διοχετεύω στα τραγούδια τη δική μου προσωπικότητα και το δικό μου χάρισμα για να προσφέρω στο κοινό ό,τι καλύτερο μπορώ», υπογραμμίζει. Παρότι η συμμετοχή της στο σόου έχει κάνει το όνομά της γνωστό σε διεθνές επίπεδο, όταν δεν βρίσκεται σε περιοδεία η ταλαντούχος ερμηνεύτρια επιστρέφει στο μικρό χωριό της, το Puget, και δίνει συναυλίες στην περιοχή με την μπάντα της, ενώ παράλληλα προετοιμάζει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017.

​​«Piaf! The Show», Ηρώδειο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή