«Δεν είδα, δεν θυμάμαι» λέει τώρα μάρτυρας κατηγορίας της Χρυσής Αυγής

«Δεν είδα, δεν θυμάμαι» λέει τώρα μάρτυρας κατηγορίας της Χρυσής Αυγής

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άλλα αντί άλλων σε σχέση με προγενέστερες καταθέσεις του, για τα όσα είδε τον Ιούνιο του 2012, κατά την επίθεση που δέχθηκαν στο Πέραμα ανέφερε σήμερα στο δικαστήριο  ο γείτονας των Αιγύπτιων ψαράδων Κώστας Τατσιόπουλος, με την πρόεδρο της έδρας να τον ρωτάει: «Εσείς δεν είστε ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος; Αυτά που σας διαβάζω, εσείς τα έχετε πει». Μάλιστα, η Μαρία Λεπενιώτη έφτασε στο σημείο να του επιδείξει την υπογραφή  του σε προηγούμενη κατάθεσή του, ζητώντας να μάθει αν είναι η δική του!

Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας ρώτησε:  «Ρωτάω γιατί έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε. Ήρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής».

Ο μάρτυρας στη σημερινή του κατάθεση,  μετέτρεψε τα «40 άτομα, με λοστούς και ρόπαλα, που φεύγουν με συντονισμένες κινήσεις» που είχε περιγράψει στο παρελθόν, σε «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών, που κουνούσαν ένα αυτοκίνητο». Μάλιστα αν και αρχικά αρνήθηκε ότι είδε τα άτομα αυτά να προχωρούν σε οποιαδήποτε φθορά, μετά την επισήμανση της προέδρου πως προανακριτικά είχε αναφερθεί σε τέτοια περιστατικά υποστήριξε: «Δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι. Μπορεί να το είδα. Ήταν καμιά 10αριά άτομα στη γωνία. Σε δέκα δευτερόλεπτα φύγανε. Εκείνη την ώρα μπορεί να είπα ότι κάτι έκαναν. Μπορεί να ήταν και άλλοι αυτοί που τα έσπασαν».

Η πρόεδρος έφτασε στο σημείο να του αναγνώσει κατάθεσή του, με αποτέλεσμα να διευκρινίσει ο μάρτυρας: «Είδα να κουνάνε το βαν των ψαράδων αλλά έφυγαν»

Πρόεδρος: «Και τα 30 άτομα που είχατε πει;»

Μάρτυρας: «Εντάξει τώρα. Ήταν 10 – 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30,  μπορεί 15 Ήμουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ»

Πρόεδρος: «Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγήκαν από το σπίτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν»

Μάρτυρας: «Δεν θυμάμαι να βγήκαν άλλοι. Εντάξει τώρα… 40 άτομα… Μπορεί να έκανα λάθος»

Πρόεδρος: «Διαφέρει το 10 με το 40… Μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς»

Μάρτυρας: «Δεν είδα τίποτα τέτοιο»

Ο υπάλληλος περιέγραψε την έξοδο των Αιγύπτιων ψαράδων από το σπίτι, αφού οι … «πιτσιρικάδες» είχαν φύγει, ανέφερε: «Φτάσαμε στο σπίτι για να δούμε τί έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω, φοβήθηκα να πάω. Είχαν κάτι ζημιά στο σπίτι. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Είδα τα δύο παιδιά να κουβαλάμε έναν τρίτο Αιγύπτιο που ήταν χτυπημένο. Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατούσαν από τους όμως. Δεν μπορούσε να κοιμηθεί μόνος τους. Ήταν λιπόθυμος. Ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Έσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του»

Νωρίτερα ο Κώστας Τατσιόπουλος είχε περιγράψει στο δικαστήριο, ότι είχε βγει από το σπίτι του στις 3 το πρωί γιατί είχε ακούσει ένα τζάμι να σπάει. «Από τη φασαρία βγήκα έξω στην είσοδο, μήπως έσπασαν κανένα αυτοκίνητο. Και οι υπόλοιποι γείτονες βγήκαν να δουν τί γίνεται. Είδαμε ένα τσούρμο, το σημείο σκοτεινό, δεν έχει φώτα στις κολώνες» είπε και πρόσθεσε: «δεν είδα κάτι. 50 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Τί να δω; Υπάρχουν κολώνες, αλλά δεν έχει φωτισμό. Περνάνε τα πιτσιρίκια και τα σπάνε».

Όσο για το τί αντίκρυσε, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτή την κατάθεσή του; «Είδα διάφορους στην γωνία. Καμιά 10αριά άτομα στο δρόμο. Για 10 δευτερόλεπτα τους είδα. Φωνάζανε και μετά έφυγαν. Λογικά κάτι έσπασαν γιατί είχε σπάσει ένα τρίκυκλο που υπήρχε, το είχαν τουμπάρει.». Όπως είπε το ίδιο είχε συμβεί σε ένα βαν. Και τα δύο ανήκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες, που τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν εμπόρευμα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή