Το ποδοσφαιρικό «θαύμα» της φετινής Φέγενορντ

Το ποδοσφαιρικό «θαύμα» της φετινής Φέγενορντ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χέρι με χέρι για τη Φέγενορντ» είναι το ρεφρέν του ύμνου της ομάδας που τραγουδιέται με πάθος από τους οπαδούς στο φημισμένο Ντε Κάιπ του Ρότερνταμ. Αλλωστε στην έδρα της ομάδας, κάθε Σαββατοκύριακο η μουσική, τα συνθήματα και το ποδόσφαιρο αναμειγνύονται, γεννώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα…

Τα τελευταία χρόνια, η Φέγενορντ έχει μείνει μακριά από τις επιτυχίες εξαιτίας της αλματώδους ανάπτυξης της PSV Αϊντχόφεν, του κραταιού Αίαντα του Αμστερνταμ, αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που περιόρισαν τη δυναμική του συλλόγου. Δεκατέσσερα πρωταθλήματα Ολλανδίας καθιστούν τη Φέγενορντ την τρίτη δύναμη της χώρας, ωστόσο με βάση τη λαοφιλία της τοποθετείται με άνεση στη δεύτερη θέση.

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τρόπο ιδανικό, χάρη στο νικηφόρο σερί 7 αγώνων και της νίκης επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Προπονητής της Φέγενορντ είναι ο Τζιοβάνι Βαν Μπρόνκχοστ, μια παλιά δόξα της ομάδας αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Βαν Μπρόνκχοστ βγήκε από τα «σπλάχνα» της, ταυτίζοντας ουσιαστικά τη ζωή του με την ομάδα. Πέρασε το κατώφλι των ακαδημιών της Φέγενορντ το 1982, σε ηλικία μόλις 7 ετών και έμεινε εκεί 16 χρόνια όταν και αποφάσισε να φύγει για το εξωτερικό. Μεταγραφή στην Γκλάσγκοου Ρέιντζερς κι έπειτα μονάχα ανοδική πορεία για τον Ολλανδό που αγωνίστηκε σε Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα, πριν επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του για να ολοκληρώσει την καριέρα του.

Το φετινό ξεκίνημα της Φέγενορντ δείχνει ικανό να φέρει το «καμάρι του Νότου» στον ρόλο του πρωταγωνιστή της ολλανδικής Λίγκας. Εξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι την περασμένη Πέμπτη, η μία εξ αυτών μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας PSV Αϊντχόφεν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχοστ εμπιστεύεται ένα δυναμικό σύνολο ποδοσφαιριστών που βασίζεται στη γρανιτένια αμυντική γραμμή της και τον 34χρονο Αυστραλό τερματοφύλακα Μπραντ Τζόουνς που κατεβάζει ρολά, έχοντας δεχθεί μόλις δύο τέρματα σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος και Γιουρόπα Λιγκ.

Ο κόσμος της ομάδας γεμίζει ασφυκτικά το Ντε Κάιπ των 51.000 θεατών, που έχει να δει από κοντά τίτλο πρωταθλήματος 17 χρόνια. Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας αποτελούν πλέον παρελθόν για τον σύλλογο που ορθοποδεί μέσω ενός ορθολογιστικού μοντέλου διοίκησης, οδεύοντας προς την αγωνιστική εκτόξευση. Βασισμένη ως επί το πλείστον σε Ολλανδούς ποδοσφαιριστές και με τον Αγιαξ σε μεταβατικό επίπεδο, η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ονειρεμένα. Ηγέτης της, ο Ντιρκ Κάουτ, άλλοτε σημαντικότατο γρανάζι της Λίβερπουλ, ενώ μεγαλύτερο προσόν της ομάδας είναι η γενικότερη ομοιογένεια που βγάζει στο γήπεδο. Σημαντικότερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας το «διπλό» στην έδρα της Αϊντχόφεν που ήρθε έπειτα από 6 χρόνια… Για τους υποστηρικτές της «ομάδας του λαού», ωστόσο, υπάρχει πίστη πως αυτή είναι μόνο η αρχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή