Αγωνιστική που θα δείξει τη συνέχεια

Αγωνιστική που θα δείξει τη συνέχεια

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Παναθηναϊκό να έχει το πιο υψηλό εμπόδιο στον δρόμο του και τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ να πορεύονται με την αύρα του φαβορί, διεξάγεται την ερχόμενη Πέμπτη η 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Στην πρεμιέρα τους, οι τρεις ελληνικές ομάδες έκλεισαν όλη την γκάμα των αποτελεσμάτων (νίκη, ήττα, ισοπαλία) και θα επιδιώξουν σ’ αυτή την αγωνιστική να μείνουν ή να κρατήσουν την επαφή τους με την κορυφή, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές μέχρι τέλους στο παιχνίδι της πρόκρισης ή, ακόμα καλύτερα, να την εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Την πιο δύσκολη αποστολή την έχει αναμφίβολα ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Θέλτα Βίγκο, όχι μόνο επειδή έχασε στην πρεμιέρα και με νέα ήττα θα μείνει από νωρίς πολύ πίσω, αλλά και επειδή καλείται να ξορκίσει τα φαντάσματα που τον κυνηγάνε κάθε φορά που αγωνίζεται στην Ισπανία. Οι «πράσινοι» έχουν πολύ κακή παράδοση επί ισπανικού εδάφους, όπου μετρούν 13 ήττες και μόλις μία ισοπαλία (το 1-1 με τη Βιγιαρεάλ το 2009) σε 14 παιχνίδια. Αν και λίγο έλειψε να κόψει βαθμούς από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, η Θέλτα δεν έχει ανάλογη συνέχεια στο πρωτάθλημα, όπου με 4 βαθμούς βρίσκεται στη 16η θέση με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και τρεις ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές. Δεν έχει βρει ακόμα τον ρυθμό της και απέχει αρκετά από την περυσινή εξαιρετική εικόνα της που την οδήγησε στην Ευρώπη, είναι, όμως, ισπανική ομάδα και ιδιαίτερα δυνατή στην έδρα της.

Στην πρεμιέρα του 7ου ομίλου, η Θέλτα πήρε 1-1 από τη Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο και με νίκη την Πέμπτη θα προβάλλει ως φαβορί για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αγιαξ στη Λεωφόρο και, για να γυρίσει τούμπα την κατάσταση, θα χρειαστεί τη νίκη στο Βίγκο. Η ισοπαλία είναι, φυσικά, καλοδεχούμενη, αλλά θα είναι βήμα και όχι άλμα πρόκρισης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο Αγιαξ υποδέχεται στο Αμστερνταμ τη Σταντάρ Λιέγης και με νίκη θα επιβεβαιώσει ότι είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον 2ο όμιλο με τη νίκη του επί της Γιουνγκ Μπόις στην Ελβετία κι εάν νικήσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον ΑΠΟΕΛ, μόνο αν… αυτοκτονήσει στη συνέχεια θα διακινδυνεύσει την πρόκριση. Η κυπριακή ομάδα έχει 3 νίκες και μία ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ ξεκίνησε κι αυτή με νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ. Παραδόξως, οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια τα πάνε καλύτερα εκτός παρά εντός έδρας. Εφέτος έφεραν ισοπαλία στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά ενώ ουσιαστικά ηττήθηκαν από την Αρούκα στην κανονική διάρκεια του αγώνα, άσχετα αν γύρισαν το παιχνίδι στην παράταση.

Πέρυσι, είχαν τρεις ήττες και μία νίκη σε τέσσερα εντός έδρας ματς. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αστάνα υποδέχεται τη Γιουνγκ Μπόις, διεκδικώντας και οι δύο τους πρώτους τους βαθμούς.

Θεωρητικά τουλάχιστον, ο ΠΑΟΚ έχει την πιο εύκολη αποστολή, αρκεί να επιβεβαιώσει τη σοβαρότητα που δείχνει εφέτος, εντός και εκτός Ελλάδος. Παίζει στην Τσεχία κόντρα στη Σλόβαν Λίμπερετς, η οποία έχει κάνει πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όντας στη 14η θέση με 5 β. ύστερα από 7 αγωνιστικές, με μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Εκανε όμως καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ και έχασε τη νίκη (2-2) μέσα στο Αζερμπαϊτζάν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 0-0 στην Τούμπα κόντρα στη Φιορεντίνα, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την εποχή και αν προσέξει, μπορεί να κάνει από νωρίς μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Στο άλλο παιχνίδι του 10ου ομίλου, η Φιορεντίνα υποδέχεται την Καραμπάκ.

• Το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας έχει και τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα ματς των ομίλων από 5 έως 8 θα γίνουν την Τρίτη, με πιο ενδιαφέρον αυτό του 6ου ομίλου ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αγώνες των τεσσάρων πρώτων ομίλων θα γίνουν την Τετάρτη, με άλλο ένα παιχνίδι επιπέδου… τελικού Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπάγερν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή