Μαθητής (Γεωργιάδης): Τα ελληνικά είναι ενιαία γλώσσα- Kαθηγητής (Πελεγρίνης): Και φοιτητής θορυβώδης ήσασταν

Μαθητής (Γεωργιάδης): Τα ελληνικά είναι ενιαία γλώσσα- Kαθηγητής (Πελεγρίνης): Και φοιτητής θορυβώδης ήσασταν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπίθεση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον υπουργό Παιδείας κ. Φίλη αλλά και στον υφυπουργό Παιδείας κ. Πελεγρίνη, με αφορμή το θέμα των αρχαίων ελληνικών. Ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόταν στον κ. Πελεγρίνη ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα τον προσφωνούσε ως «κύριε Καθηγητά» καθώς όπως είπε τον είχε καθηγητή στην Φιλοσοφική Σχολή.

Ο κ. Πελεγρίνης απάντησε στο ίδιο ύφος καθώς ξεκίνησε λέγοντας πως ο Νίτσε αναφερόμενος στην αποστολή του ως δασκάλου προσέβλεπε σε έναν μαθητή του που θα τον αμφισβητούσε. «Και για αυτό χαίρομαι που μπήκα στο στόχαστρο σας για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως τα αρχαία ελληνικά» πρόσθεσε ο κ. Πελέγρίνης. Στην συνέχεια ο υφυπουργός και πρώην Πρύτανις είπε πως «θα ήθελα να διαβεβαιώσω πως το υπ. Παιδείας δεν αμφισβητεί τις κλασικές σπουδές αλλά αντίθετα θεωρεί πως είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την ανάπτυξη της διανόησης και της καλλιέργειας της προσωπικότητας τους». Πρόσθεσε δε πως το αρμόδιο υπουργείο «σε ανύποπτο χρόνο και πριν ακόμα καταλήξει στον τρόπο διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών αποφάσισε την διεξαγωγή συζήτησης με θέμα την διδασκαλία του Αριστοτέλη στο Λύκειο. Πράγματι οι ώρες μειώθηκαν από τις 3 ώρες στις 2 από το πρωτότυπο» υποστηρίζοντας πως δεν έχει μειωθεί το κείμενο από μετάφραση.

Η συνέχεια του δημόσιου διαλόγου είχε αρκετές αβροφροσύνες μεταξύ των δύο ανδρών καθώς ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι θα ήταν τιμή για την Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από τον κ. Πελεγρίνη στις εκδηλώσεις για το έτος Αριστοτέλη που θα γίνουν στο Παρίσι.

«Να έρθετε και εσείς» τον προσκάλεσε ο υφυπουργός

«Ευχαρίστως» απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η συζήτηση έκλεισε όπως είχε ανοίξει με τον υφυπουργό Παιδείας να εκφράζει τη χαρά του διότι όπως εξήγησε «και κατά την διάρκεια των σπουδών σας ήσασταν θορυβώδης και διεκδικητικός».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή