Το καλύτερο μαγειρείο της πόλης είναι διαδικτυακό

Το καλύτερο μαγειρείο της πόλης είναι διαδικτυακό

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γράψε “μενού” για να δεις τα πιάτα μας ή “βοήθεια” για να μάθεις περισσότερα. Αν θες να μιλήσεις με άνθρωπο, επικοινώνησε μαζί μας στο forky.gr». Ναι, η «συνομιλία» στο facebook messenger με το ηλεκτρονικό μαγειρείο Forky δεν γίνεται με άνθρωπο, αλλά με bot, μια αυτοματοποιημένη εφαρμογή που κουμαντάρει την παραγγελία σου. Πρωτότυπο; Και απολύτως ελληνικό: είναι το πρώτο messenger bot για delivery φαγητού στον κόσμο! Ούτε στην αποστολή παραγγελίας από το site παρεμβαίνει άνθρωπος. Συμπληρώνεις τα στοιχεία σου και ένας ειδικός αλγόριθμος αναλαμβάνει να ενημερώσει τους συνεργαζόμενους ντελιβεράδες. Από Μαρούσι και Αγία Παρασκευή μέχρι Πειραιά, Νέα Σμύρνη και Καλλιθέα το φαγητό είναι το πολύ σε 20 λεπτά στον χώρο σου. Πώς γίνεται αυτό; Τα φαγητά μαγειρεύονται σε ειδικό χώρο στα Σπάτα και από εκεί μεταφέρονται σε πρατήρια σε διάφορα σημεία της πόλης, έτοιμα προς διανομή. 

Δημιουργοί του Forky οι 29χρονοι Μιχάλης Γκόντας και Πέτρος Πιτσιλής, με πτυχία και μεταπτυχιακά στη διοίκηση και την επιχειρηματικότητα εδώ και στο εξωτερικό (Σορβόννη, Βοστώνη). Σκέφτηκαν το εξής απλό (και επιχειρηματικά ευφυές): φαγητό στο γραφείο -κυρίως- και στο σπίτι, φαγητό κανονικό, σπιτικής λογικής, όχι οι συνήθεις ρυπαροφαγικές επιλογές, σε χαμηλές τιμές, γρήγορα και με μεγάλη ακτίνα διανομής. Το Forky ξεκίνησε στις αρχές του 2015, με ένα πρωτότυπο λογισμικό που ανέπτυξε η ομάδα τους. Κάθε μέρα ξεπερνούν τους 1.000 πελάτες. Και γαστρονομικά έχει ενδιαφέρον: πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η συνεργασία τους με τον γνωστό σεφ Χριστόφορο Πέσκια και τον εθνικό μας ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο. Οχι, δεν είναι γκουρμέ τα φαγητά, έχουν όμως αυτό το κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν. 

Η τελευταία εμπειρία μου, delivery στο σπίτι: σολομός με σος εσπεριδοειδών και ρύζι, πένες με χωριάτικο λουκάνικο και θυμάρι, φακοσαλάτα με λαχανικά, μους σοκολά, ψωμάκια, μία μπάρα δημητριακών για το επόμενο πρωί, μία Σουρωτή. Χρόνος παράδοσης: 13 λεπτά. Κόστος: 26 € (το φαγητό για δύο άτομα και… κάτι). Η θερμοκρασία σωστή, η ποιότητα καλή, η γεύση αντάξια των προσδοκιών. Το Forky λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-17.00, 19.00-23.00 και καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και προς τα βόρεια Ψυχικό, Χολαργό, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Μαρούσι. Προς τα νότια: Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο και Πειραιά. Tο μενού είναι διαφορετικό μεσημέρι-βράδυ και από περιοχή σε περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή