5 σπέσιαλ ψαροταβέρνες στα νότια, χωρίς θέα θάλασσα

5 σπέσιαλ ψαροταβέρνες στα νότια, χωρίς θέα θάλασσα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Χατζηκυριάκειο, καλή πειραιώτικη ψαρογειτονιά, μακριά από την όπως-και-να-το-κάνουμε-τουριστικότερη Πειραϊκή, πάμε ντουγρού στον Γιάννη. Ψιλά και μεγάλα ψάρια, στη σχάρα και στο τηγάνι, όλα μαστόρικα καμωμένα. Ωραίο -πάντα- το ψητό χταπόδι, μαστιχωτό, η τραγανή ταραμοσαλάτα, τα ζωντανά χόρτα.

Γιάννης, Λ. Χατζηκυριακού 107, Τ 210 418 0160.


Καλτ, ταπεινό ταβερνάκι, χωρίς ντιζαϊνιές, το Ψαροκόκκαλο στο Κερατσίνι. Η ιδιοκτήτρια Αννα έχει, πέρα από την ταβέρνα, κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Που σημαίνει ότι οι ψαράδες τής φέρνουν πρώτη ποιότητα. Δεν λέω τίποτε άλλο.

Ψαροκόκκαλο, Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, Τ 210 432 3010. 


Στον περιποιημένο Θαλασσινό (μια ποδαλιά δρόμος από τον «Σταύρο Νιάρχο») το ψήσιμο των ψαριών είναι αψεγάδιαστο. Και οι ψαρομεζέδες δεν πάνε πίσω: αχ, αυτή η ψητή στο μελάνι της σουπιά και αυτά τα τηγανητά μύδια με την αμυγδαλοσκορδαλιά, βγαλμένα λες από τα κιτάπια της Λωξάντρας!

Θαλασσινό, Λυσικράτους 32, Kαλλιθέα, Τ 210 940 4518. 


Από τις πλέον εκλεπτυσμένες ταβέρνες, το Ιώδιο μπορεί να σε χορτάσει με τα ολόφρεσκα όστρακά του, τους αχινούς και τις ευφάνταστες ψαρομαγειρικές του (βλ. καλαμάρι καρμπονάρα), τόσο που μπορεί να μην αντέχεις να φτάσεις στα αριστοτεχνικά ψημένα, ολόφρεσκα ψάρια του. Κάνε τα κουμάντα σου, λοιπόν!

Ιώδιο, Λ. Αχιλλέως 119Β, Π. Φάληρο, Τ 210 988 4258.


Στα Αργουρα δοκιμάστε τα πολύ ιδιαίτερα, ωμά και ελαφρομαριναρισμένα ψάρια και θαλασσινά. Δεν είναι όλα επιτυχημένα, αλλά πάντως αξίζουν δοκιμής. Θα βρείτε και άλλα είδη, κλασικά αλλά -κυρίως- ασυνήθιστα, φτιαγμένα σωστά.

Αργουρα, Αγησιλάου 49-51, Τζιτζιφιές, Τ 217 717 3200.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή