Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρούστα αποτελείται από: σκόρδο, λεμόνι, μουστάρδα, μαραθόσπορο, ρίγανη, δεντρολίβανο και πάπρικα. Πώς να μην είναι μυρωδάτη;

Προετοιμασία: 30' / Ψήσιμο: 15'

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

Για την κρούστα

  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος (σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα πικάντικη
  • 2 κουτ. γλυκού κρεμμύδι αποξηραμένο και τριμμένο (το βρίσκουμε συσκευασμένο σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα μπαχαρικά – είναι τέλειο για την κρούστα!)
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C, στη λειτουργία του αέρα. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα 60 ml από το ελαιόλαδο μαζί με όλα τα υλικά για την κρούστα. Ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ένα ταψί που ιδανικά να χωράει τις σαρδέλες σε μία στρώση. Απλώνουμε τις σαρδέλες και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να σχηματιστεί μια τραγανή κρούστα στην επιφάνειά τους.

Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και χαρουποπαξίμαδα ή άλλα παξιμάδια ή ψωμί.

Τι πίνουμε Μια φρέσκια, τραγανή Σαντορίνη.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή