ΚΟΣΜΟΣ

Σουλτς: Το Brexit πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις ευρωεκλογές του 2019

ΑFP

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Brexit

Να υποβάλει το συντομότερο δυνατόν την «αίτηση διαζυγίου» της από την Ε.Ε., κάλεσε τη Βρετανία ο Μάρτιν Σουλτς ώστε να έχει ολοκληρωθεί το Brexit πριν από τις ευρωεκλογές του 2019.

«Καλώ την πρωθυπουργό (Τερέζα) Μέι να ανακοινώσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ το συντομότερο δυνατόν» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε ομιλία του στους φοιτητές του London School of Economics (LSE).

 «Η Ευρώπη δεν μπορεί να πατήσει το κουμπί της παύσης των δραστηριοτήτων της εν μέσω της προσφυγικής κρίσης», ανέφερε και προειδοποίησε ότι μια καθυστερημένη ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας θα μπορούσε να οδηγήσει στο παράδοξο να ψηφίσουν οι Βρετανοί πολίτες στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το 2019.  «Θα ήταν πολύ δύσκολο να το εξηγήσουμε αυτό στους Βρετανούς και τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους», εκτίμησε.

«Αναχωρώ από το Λονδίνο με την αίσθηση ότι η κυβέρνηση είναι αναποφάσιστη για το πώς και πότε θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50», πρόσθεσε ο Σουλτς, χαρακτηρίζοντας το Brexit «καταστροφή» τόσο για τη Βρετανία όσο και για την ΕΕ, μια κατάσταση όπου και οι δύο πλευρές θα βγουν χαμένες. Αναγνωρίζοντας ότι η έναρξη της διαδικασίας απαιτεί κάποια προετοιμασία, εξέφρασε επίσης τον φόβο ότι η μακρά καθυστέρηση θα οδηγήσει τόσο το Λονδίνο όσο και τις Βρυξέλλες «να περιχαρακωθούν στις θέσεις τους».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ