Προϋπόθεση οι εμβολιασμοί των παιδιών των προσφύγων για να ενταχθούν στα σχολεία

Προϋπόθεση οι εμβολιασμοί των παιδιών των προσφύγων για να ενταχθούν στα σχολεία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για τη συμμετοχή των παιδιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα θα λαμβάνεται υπόψη η πρόοδος του προγράμματος εμβολιασμών που πραγματοποιείται στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη μετά τη σύσκεψη με θέμα τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας για τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Παιδείας, Ιωάννη Παντή, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλη Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου.

Οπως τονίζεται, «κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών στις δομές φιλοξενίας προχωρεί κανονικά και υλοποιείται σύμφωνα με τους προγραμματισμούς της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας».

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει στην πράξη τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων στην υγεία και στην παιδεία προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δικαιώματα και της υγείας των κατοίκων όλης της χώρας», προστίθεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή