ΚΟΣΜΟΣ

Στροφή 180 μοιρών από τον Τεντ Κρουζ: «Θα ψηφίσω τον Τραμπ»

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Εκλογές ΗΠΑ 2016

Με μια αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης, ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εξέφρασε την στήριξη του στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει τη νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Πριν από έναν χρόνο, δεσμεύτηκα να στηρίξω τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και τιμώ αυτή την δέσμευση. Και αν δεν θέλετε να δείτε την Χίλαρι Κλίντον πρόεδρο της χώρας, σας παροτρύνω να τον ψηφίσετε», τόνισε ο πρώην υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα του Ρεπουμπλικανών, με ανακοίνωση του.

Ο γερουσιαστής από το Τέξας υποστηρικτής του συντηρητικού Tea Party, ήταν ο τελευταίος αντίπαλος του Τραμπ που αποσύρθηκε από την κούρσα για το χρίσμα.

Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον Ιούλιο, όπου ο Τραμπ αποδέχτηκε επισήμως το χρίσμα, ο Κρουζ είχε αρνηθεί να τον στηρίξει τον μεγιστάνα, δεχόμενος τις αποδοκιμασίες του κοινού - υποστηρικτών του πρώτου.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Χίλαρι Κλίντον είναι προδήλως ακατάλληλη για να γίνει πρόεδρος και οι πολιτικές της θα βλάψουν εκατομμύρια Αμερικάνους. Και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο μόνος που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της» σημείωσε στην τοποθέτησή του.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ