Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kleemann Hellas

Εξοδος από το Χ.Α.

Υψηλό όγκο συναλλαγών παρουσίασε η μετοχή της Kleemann Hellas μετά την υποβολή δημόσιας πρότασης από τους βασικούς μετόχους για να την οδηγήσουν εκτός Χρηματιστηρίου. Ο μετοχικός τίτλος ενισχύθηκε 33,77% στη διάρκεια των συνεδριάσεων της προτελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Επειτα από 17 χρόνια παρουσίας στο Χ.Α. και με κεφαλαιοποίηση στα 48 εκατ. ευρώ, η εταιρεία από το Κιλκίς θα αποτελέσει τη 18η κατά σειρά που θα διαγραφεί εντός του 2016. Συγκαταλέγεται στις πλέον διεθνοποιημένες ελληνικές επιχειρήσεις.

Πλαστικά Θράκης

Εβδομάδα κερδών

Aγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή των Πλαστικών Θράκης, με αποτέλεσμα ο τίτλος της εισηγμένης να ενισχυθεί 6,66% και να αναρριχηθεί στο 1,600 ευρώ (κλείσιμο 22/9). Ο όμιλος στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου 2016 πέτυχε ενοποιημένα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 8,1 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ο τραπεζικός δανεισμός στις 30.06.2016 ανήλθε σε 58,8 εκατ. σε σχέση με 42,4 εκατ. στις 31.12.2015, λόγω χρηματοδότησης μέρους του επενδυτικού προγράμματος.

Σίδμα

Μεγάλες απώλειες

Σημαντικές απώλειες της τάξεως των 36,21% υπέστη η μετοχή της σιδηρουργίας Σίδμα στις συνεδριάσεις της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία όπως και όλος ο κλάδος έχουν επηρεασθεί αρνητικά από την καθίζηση των εγχωρίων παραγγελιών, που έχουν επιστρέψει στη δεκαετία του ’80. Στη διάρκεια του 2015 η εισηγμένη πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 96,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 4,0% σε σχέση με αυτόν του 2014, με τις μέσες τιμές πώλησης του 2015 χαμηλότερες κατά 5,4% σε σχέση με αυτές του 2014.

ΕΥΔΑΠ

Ανάληψη νέων έργων

Στο επίπεδο των 5,550 ευρώ έκλεισε η μετοχή της ΕΥΔΑΠ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Η μετοχή ενισχύθηκε 3,93% την προτελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Οπως δήλωσε η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, η εισηγμένη θα αναλάβει την κατασκευή των κέντρων επεξεργασίας λυμάτων στις περιοχές Σπάτων – Ραφήνας και Μαραθώνα. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς από το 2004 μέχρι σήμερα η εταιρεία δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα έχει μόνο δευτερεύοντα ρόλο –τεχνικού συμβούλου– στα δύο μεγάλα έργα, τα οποία είχε αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή