ΣΚΑΪ και Alter Ego κατέβαλαν την πρώτη δόση

ΣΚΑΪ και Alter Ego κατέβαλαν την πρώτη δόση

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την καταβολή της πρώτης δόσης καθώς και την ολοκλήρωση άλλων διαδικασιών –τις οποίες πάντως δεν προσδιόρισε– ανέφερε, χθες, στη Βουλή ο κ. Ν. Παππάς ως τα στάδια που μεσολαβούν προκειμένου να εκδοθεί υπουργική απόφαση, η οποία να αποδίδει άδεια στους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές.

Την ίδια στιγμή, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ κατέθετε στη γ.γ. Ενημέρωσης την πρώτη δόση (14.533.333 ευρώ), βάσει των προβλεπομένων από τον σχετικό νόμο και ενώ η σχετική προθεσμία λήγει μεθαύριο Δευτέρα. Σε δεύτερη φάση και η εταιρεία Alter Ego του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη κατέβαλε την πρώτη δόση, η οποία ανέρχεται στην περίπτωσή του στα 24,6 εκατ. ευρώ.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας και στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαντώντας σε έντονα επικριτική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσονα Φωτήλα, ο υπουργός Επικρατείας φάνηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη χορηγηθεί άδεια για τηλεοπτικό σταθμό σε κάποιον ή κάποιους από τους οριστικούς υπερθεματιστές του σχετικού διαγωνισμού: «Είναι οριστικοί υπερθεματιστές. Δεν είναι αδειούχοι. Δεν είναι κάτοχοι αδείας. Δεν έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση» είπε χαρακτηριστικά. Σε επισήμανση του κ. Φωτήλα αναφορικά με τον –όπως είπε– ανεπαρκή έλεγχο που άσκησε η εκ του νόμου αρμόδια Επιτροπή για τον έλεγχο των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των τεσσάρων υπερθεματιστών, ο κ. Παππάς ουδέν ανέφερε για την κρίσιμη αυτή πτυχή.

«Τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής ομολόγησαν με δηλώσεις τους ότι ο έλεγχος δεν ήταν ούτε του πόθεν ούτε του έσχες. Μάλλον του αίσχους ήταν», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας παράλληλα επικριτικά και για την επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει τον δικηγόρο κ. Γ. Μαντζουράνη για την εκπροσώπησή της στη διαγωνιστική διαδικασία. Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης δημοσίων λειτουργών και με την ευκαιρία αυτή επιτέθηκε σε ορισμένους εκ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών: «Είναι ντροπή του Κοντομηνά, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου, όλων αυτών που στήνουν δελτία, γιατί νομίζουν ότι μπορούν να πιέσουν τους δημόσιους λειτουργούς», ανέφερε.

Στις επισημάνσεις του ερωτώντος βουλευτή ότι από τις αποκαλύψεις σχετικά με τον εν λόγω διαγωνισμό διαφαίνεται η «νέα αριστερή διαπλοκή», ο υπουργός Επικρατείας αντεπιτέθηκε. Επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους έναντι του τηλεοπτικού τοπίου, έκανε λόγο για «κόμματα-ουρά των συμφερόντων». Οι δύο νέοι εξ εκείνων που ανακηρύχθηκαν «οριστικοί υπερθεματιστές» βρέθηκαν εκτός αναφορών του κ. Παππά, ενώ με αφορμή αναφορές του κ. Φωτήλα σε δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική επιφάνεια του κ. Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «κύκλο δημιουργίας εντυπώσεων που κλείνει».

«Αυτή η ιστορία θα είναι η ταφόπλακα της “πρώτης φοράς Αριστερά”, διότι πλέον ξεσκεπάζεται όλο το μεγαλείο της αριστερής διαπλοκής», τόνισε ο ερωτών βουλευτής.

«Επιβεβαιώνεται η θέση της Ν.Δ. ότι αυτός ο διαγωνισμός κατέπεσε και είναι ουσιαστικά ένας διαγωνισμός ο οποίος έγινε μόνο για το θεαθήναι», σχολίασε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή