ΚΟΣΜΟΣ

Ερευνα για την αποκατάσταση με τσιμέντο στο Σινικό Τείχος

Οι Αρχές στην επαρχία Λιαονίνγκ της Νοτιοανατολικής Κίνας ξεκίνησαν έρευνες για τις αμφιλεγόμενες εργασίες αποκατάστασης στο Σινικό Τείχος, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα τμήμα του διάσημου μνημείου να είναι σχεδόν μη αναγνωρίσιμο. Μέρος του τείχους στρώθηκε με τσιμέντο, με συνέπεια πολλοί να κάνουν λόγο για καταστροφή της ιστορικής αξίας του μνημείου. Το συγκεκριμένο τμήμα του τείχους έχει ιστορία άνω των 600 ετών και οι Κινέζοι το θεωρούν «το ομορφότερο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΠΕΚΙΝΟ. Οι Αρχές στην επαρχία Λιαονίνγκ της νοτιοανατολικής Κίνας ξεκίνησαν έρευνες για τις αμφιλεγόμενες εργασίες αποκατάστασης στο Σινικό Τείχος, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα τμήμα του διάσημου μνημείου να είναι σχεδόν μη αναγνωρίσιμο. Οι εικόνες του τμήματος του τείχους που έχει στρωθεί με τσιμέντο προκάλεσαν έντονη κριτική, με πολλούς να διαμαρτύρονται ότι καταστράφηκε η ιστορική αξία του μνημείου.

Το συγκεκριμένο τμήμα του Μεγάλου Σινικού Τείχους στην κομητεία Σουιζχόνγκ, που οι Κινέζοι τουρίστες θεωρούν ότι είναι «το ομορφότερο», έχει ιστορία άνω των 600 ετών. Εκτείνεται σε μήκος εννέα χιλιομέτρων ενώ οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν από το 2013 έως το 2014.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ