Σκληρή κριτική Φριντλάντερ κατά Τραμπ

Σκληρή κριτική Φριντλάντερ κατά Τραμπ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Τις ΗΠΑ προτίθεται να εγκαταλείψει σε περίπτωση νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός, ειδικός του Ολοκαυτώματος, Σολ Φριντλάντερ. Ο 83χρονος Αμερικανοϊσραηλινός συγγραφέας, που ξέφυγε από τους ναζί κρυμμένος μεταξύ των παιδιών καθολικού σχολείου στην κατεχόμενη Γαλλία, περιέγραψε τον Τραμπ ως «επικίνδυνο παράφρονα», εκτιμώντας ότι ο Τραμπ μπορεί να κερδίσει, εκμεταλλευόμενος την έμφυτη τάση της Χίλαρι Κλίντον στο ψεύδος και στην απόκρυψη.

Ο Φριντλάντερ, οι γονείς του οποίου δολοφονήθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης του Αουσβιτς, καθώς προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελβετία από τη Γαλλία, λέει: «Ουδείς γνωρίζει τι σκέφτεται στην πραγματικότητα ο Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Αμερικανών ψηφοφόρων, κυρίως φτωχοί, οργισμένοι λευκοί, οι οποίοι ονειρεύονται να τον δουν στο Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αποτελεί βαλβίδα εκτόνωσης της οργής τους εναντίον του “συστήματος”, που εκπροσωπούν ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον».

Στο μεταξύ, νέο τηλεοπτικό σποτ μετέδωσε χθες η εκστρατεία της Δημοκρατικής υποψηφίου, το οποίο περιλαμβάνει «απαύγασμα» των πλέον προκλητικών δηλώσεων του Τραμπ αναφορικά με τις γυναίκες.

Η διαφήμιση, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, εμφανίζει νέα κορίτσια και γυναίκες να κοιτάζονται στον καθρέφτη, καθώς ακούνε τον Τραμπ να μιλά περιφρονητικά και προσβλητικά για διάφορες γυναίκες, με εκφράσεις όπως «βρωμιάρα», «χοντρή» και «τρώει σαν γουρούνι». Η διαφήμιση τελειώνει με την ερώτηση: «Αυτόν τον πρόεδρο θέλουμε για τις κόρες μας;».

Συνειδητή προσπάθεια να προσεγγίσει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους πραγματοποιεί τα τελευταία 24ωρα ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, που προέβη σε μετριοπαθείς και ευαίσθητες δηλώσεις σχετικά με τις δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς σε Οκλαχόμα και Βόρεια Καρολίνα αυτή την εβδομάδα.  Προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν ανέχεται ρατσιστικές συμπεριφορές και δηλώσεις, ο Τραμπ εξασφάλισε χθες την παραίτηση εθελόντριας της εκστρατείας του στο Οχάιο, η οποία είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι «δεν υπήρχε ρατσισμός στις ΗΠΑ πριν από την εκλογή του Ομπάμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή