Μείωση φόρων ζητεί ο ΣΕΒ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση του ΣΕΒ για ένα μείγμα πολιτικής που προκρίνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών μετέφερε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Ακης Σκέρτσος (φωτ). Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε σημαντική τη στροφή που έχει κάνει η κυβέρνηση. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι στέλνει θετικά μηνύματα κυρίως προς το εξωτερικό και προς τους ξένους επενδυτές, ότι ακολουθείται ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο σημαίνει πάρα πολλά για το διεθνές επενδυτικό κοινό. Σημαίνει δηλαδή ότι έχουν εγκαταλειφθεί ιδεοληψίες και εμμονές του παρελθόντος. Σχολιάζοντας τα μηνύματα του οικονομικού δελτίου του ΣΕΒ για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διευκρίνισε ότι αναγνωρίζει πως υπάρχει μια κατ’ αρχήν σύγκλιση ως προς τους στόχους του προγράμματος, αλλά διαφωνία ως προς τα μέσα για να φτάσουμε στους στόχους αυτούς. «Σίγουρα είναι πιο πρόσφορο το μείγμα οικονομικής πολιτικής που προκρίνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, το οποίο αποτελεί άλλωστε και πάγια θέση του ΣΕΒ. Και επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι ο ΣΕΒ δεν μπορεί να εγκαλείται γι’ αυτά τα οποία υποστηρίζει διαχρονικά», τόνισε ο κ. Σκέρτσος. Για τη στάση του ΣΕΒ στο Δ.Σ. του ΙΚΑ και το θέμα του ΑΚΑΓΕ και των συντάξεων, σημείωσε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση σχετικά με το ότι ο ΣΕΒ ψήφισε αρνητικά. «Ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. του ΙΚΑ ψήφισε λευκό και η θέση μας ήταν να δοθεί το περιθώριο αναβολής της συζήτησης, ώστε να μελετήσουμε τα στοιχεία. Αυτή είναι μια υπεύθυνη θεσμικά στάση», είπε.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ επισήμανε επίσης ότι υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας με την κυβέρνηση και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. «Η κυβέρνηση οφείλει να “ακούσει” τι έχουν να πουν οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι, όχι απλά για να βγάλει μια υποχρέωση από το τεφτέρι της, αλλά για να ενσωματώσει στις προτάσεις της αυτά που λέμε», τόνισε ο κ. Σκέρτσος και συμπλήρωσε ότι «αυτό ισχύει και για τους θεσμούς, οι οποίοι δεν φαίνεται να ακούνε τα πράγματα τα οποία λέμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή