Ψεύτικα στοιχεία για διαφημίσεις από Facebook

Ψεύτικα στοιχεία για διαφημίσεις από Facebook

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Facebook υπερέβαλλε επί μία διετία απέναντι στους διαφημιζόμενους για τον χρόνο που οι χρήστες παρακολουθούσαν οπτικοακουστικό υλικό, αποδίδοντας το λάθος στον τρόπο καταγραφής των δεδομένων. Τα δεδομένα ήταν «φουσκωμένα». Καταγραφόταν πως η προβολή των βίντεο κάλυπτε όλο το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ακόμη και αν «έτρεχαν» τρία ή περισσότερα δευτερόλεπτα. Αυτοί οι λανθασμένοι υπολογισμοί υπερέβαλαν για το χρονικό διάστημα της προβολής των βίντεο κατά 60% με 80%, σύμφωνα με τα στοιχεία διαφημιστικής εταιρείας που επικαλείται σχετικό δημοσίευμα της Wall Street Journal. Tα τελευταία χρόνια η Facebook έχει θέσει ως προτεραιότητα την προβολή βίντεο, ιδιαίτερα τη ζωντανή αναμετάδοση γεγονότων με την εφαρμογή Facebook Live. Αυτόν τον Μάρτιο η Facebook προσέφερε εύκολη πρόσβαση στους χρήστες που είχαν κινητό με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Υπολογίζεται πως περίπου 1,7 δισ. χρήστες χρησιμοποιούν αυτήν την υπηρεσία.

Μετά την είδηση, η τιμή της μετοχής της Facebook υποχώρησε κατά 1,3% στα 128,3 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «ανακαλύψαμε πρόσφατα λάθος στον τρόπο που υπολογίζουμε τον χρόνο παρακολούθησης των βίντεο». «Το λάθος αυτό διορθώθηκε και δεν έχει επηρεάσει τις χρεώσεις μας. Εχουμε επίσης ενημερώσει τους συνεργάτες μας από το τμήμα πωλήσεων και το τμήμα διαφημίσεων».

Παραμένει άγνωστη η αντίδραση των διαφημιστικών εταιρειών, οι οποίες υπολογίζονται σε 2 εκατ. για τη Facebook. To κυνήγι των διαφημίσεων αποτελεί σκληρή δοκιμασία και για τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Η Facebook ανακοίνωσε ότι οι διαφημιζόμενοι στο Instagram διπλασιάστηκαν (500.000) σε σχέση με τα δεδομένα του Φεβρουαρίου. Η Facebook εξαγόρασε το Instagram έναντι ενός δισ. δολαρίων προ τετραετίας, αλλά ο αριθμός των διαφημιζομένων ήδη ξεπερνά άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Παραδείγματος χάριν, το Twitter παρουσιάζει 100.000 διαφημιζόμενους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή