ΝΔ για Τράπεζα Αττικής: «Η Κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες»

ΝΔ για Τράπεζα Αττικής: «Η Κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη  στον ελληνικό λαό», χαρακτήρισε την Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου σχετικά με την Τράπεζα Αττικής.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στο πόρισμα της ΤτΕ και του SSM, το οποίο εστάλει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και αποδίδει μομφές στην Τράπεζα Αττικής, σημειώνοντας πως υπήρχαν σημάδια κακοδιαχείρισης, ειδικά στον τομέα της παραχώρησης δανείων.

Η ΝΔ συνεχίζει αναφέροντας πως,«πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής», αναφερόμενη στον κύριο Καλογρίτσα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά – Καμμένου είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη  στον ελληνικό λαό.

Το πόρισμα – καταπέλτης της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) που εστάλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης, αποδεικνύει ότι στην Τράπεζα Αττικής υπήρχαν σημάδια έντονης κακοδιαχείρισης και συστημικής ανεπάρκειας.

Πέραν των πολύ σημαντικών άλλων ευρημάτων, αναδεικνύονται και οι προνομιακές σχέσεις που απολάμβανε ο ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες, που αποτελούν την επιτομή της διαπλοκής.

Από την ημέρα που ο κ. Τσίπρας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το πιστοδοτικό όριο του κ. Καλογρίτσα πολλαπλασιάστηκε με αποτέλεσμα να λάβει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ορισμένα εκ των οποίων φαίνεται ότι συνδέονται με την προσπάθειά του να πάρει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Είναι ο ίδιος εργολάβος που παίρνει το ένα δημόσιο έργο μετά το άλλο από τον κ. Σπίρτζη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού έχει ανακηρύξει από τις 9 Σεπτεμβρίου τους τέσσερις οριστικούς υπερθεματιστές χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί πλήρης και ενδελεχής έλεγχος πόθεν έσχες, όπως ο νόμος και η προκήρυξη απαιτούν.

Οι ευθύνες για την Κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα, είναι βαρύτατες. Η σιωπή του όμως είναι εκκωφαντική και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Δεν μπορεί πλέον ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον υπουργό – καναλάρχη κ. Παππά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή