Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια στις ανερχόμενες τεχνολογικές πρωτεύουσες

Ερχονται μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια στις ανερχόμενες τεχνολογικές πρωτεύουσες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πόλεις που αναδεικνύονται ως ανερχόμενες τεχνολογικές πρωτεύουσες αναμένεται να καταγραφούν οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης κτιρίων γραφείων στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με σχετική έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Knight Frank. Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση Global Cities 2017, οι πόλεις που είναι σε θέση να φιλοξενήσουν τις νέες εταιρείες που δημιουργούνται στη βιομηχανία της πληροφορικής και της τεχνολογίας, ηγούνται ήδη και της ψηφιακής επανάστασης, προσελκύοντας ταυτόχρονα και υψηλή συγκέντρωση δημιουργικών ταλέντων.

Ως εκ τούτου, η ζήτηση ακινήτων στις πόλεις αυτές αναμένεται να ξεπεράσει την αντίστοιχη ζήτηση σε πόλεις που είναι λιγότερο ελκυστικές για τις εταιρείες πληροφορικής ή, τουλάχιστον, όπου υπάρχει μικρότερη συγκέντρωση εταιρειών του συγκεκριμένου κλάδου. Το αποτέλεσμα της ζήτησης αυτής θα είναι έντονη άνοδος των τιμών ενοικίασης γραφειακών χώρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πόλη του Σίδνεϊ, όπου τα ενοίκια προβλέπεται να ανέβουν κατά 27,5% έως το τέλος του 2019, ενώ σημαντικές αυξήσεις των ενοικίων γραφείων πάνω από 20% αναμένονται στο Βερολίνο, στο Οστιν του Τέξας και στη Μαδρίτη. Στον αντίποδα, σε πόλεις που φιλοξενούν ήδη μεγάλες και ώριμες εταιρείες τεχνολογίας και όχι ανερχόμενες, όπως το Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο, οι αυξήσεις στα ενοίκια γραφείων θα είναι μικρότερες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή