Ενας θηλυκός Μπαλτάς

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείτε τι γίνεται στην Ευρώπη», παρότρυνε η κυρία Βάκη τους βουλευτές της Ν.Δ. που κατέθεσαν ερώτηση για την επιβολή του Νόμου και τη Δημόσια Τάξη στο κέντρο της Αθήνας. Εννοείται πως αναφερόταν στην άνοδο της Ακροδεξιάς και του νεοναζισμού την οποία, υποτίθεται, ενισχύει οποιαδήποτε νύξη στην ανομία και στο μπάχαλο. Από το τιτάνιο μυαλό της, πάντως, δεν περνάει η σκέψη ότι ενδέχεται ανάμεσα στο μπάχαλο και στην Ακροδεξιά να υπάρχει κάτι που λέγεται «κανονική» ζωή. Μια κανονικότητα απαραίτητη για την καθημερινότητα του πολίτη. Να, φέρ’ ειπείν, να μπορείς να πάρεις το τρόλεϊ έξι ώρα το πρωί για να πας στη δουλειά σου και να μην κινδυνεύεις να καείς από τα παιδιά που διασκεδάζουν στα Εξάρχεια.

Δεν ξέρω ποια είναι η αντίληψη της κοσμογυρισμένης κυρίας για την Ευρώπη. Δεν ξέρω αν έχει τύχει να επισκεφθεί ποτέ το Λούβρο και αν έχει παρατηρήσει το εξής παράδοξο που συμβαίνει εκεί. Το μουσείο φυλάσσεται, λέγεται μάλιστα πως τα μέτρα ασφαλείας είναι τόσο κοινωνικά άδικα που δεν επιτρέπουν στους ναρκομανείς να έρπουν στα σκαλοπάτια του, όπως ενίοτε συμβαίνει στην αφύλακτη είσοδο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Οντως παράξενα πράγματα γίνονται στην Ευρώπη. Οι Ιταλοί, ας πούμε, αν και παιδιά του Νότου όπως εμείς, δεν οργάνωσαν κανέναν καταυλισμό προσφύγων στο κέντρο της Ρώμης, σε απόσταση μερικών μέτρων από τα μουσεία του Καπιτωλίου, όπως εμείς πέρυσι στην πλατεία Βικτωρίας.

Κατά τα λοιπά, συμφωνώ πως η ανησυχία για τον Νόμο και την Τάξη στο κέντρο της Αθήνας είναι μάλλον υπερβολική και στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα μεγάλα προβλήματα, όπως η πρωινή προσευχή στα σχολεία. Κλείνουν τα μάτια τους στην άψογη οργάνωση του αποκλεισμού της οδού Ηρώδου του Αττικού, διότι προφανώς η φασαρία παρενοχλεί την εμβρίθεια της εθνοσωτηρίου. Η εν λόγω κυρία υπενθύμισε πως κάποια προηγούμενη κυβέρνηση είχε κλείσει ένα κέντρο που φιλοξενούσε ψυχικά ασθενείς. Γι’ αυτό και η νυν αρνείται να ασχοληθεί με τις 55 καταλήψεις της Αθήνας. Οι τρόφιμοί τους χρήζουν προστασίας ως ψυχικά ασθενείς.

Ξέχασα να πω πως η εν λόγω κυρία, εκτός από αριστερή, είναι και πανεπιστημιακός. Ανήκει σ’ αυτήν τη φυλή των συμπολιτών μας που πιστεύουν ότι η αταξία και το μπάχαλο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Ενας θηλυκός Μπαλτάς. Εχει και το ύφος του εξάλλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή