NYΤ: Χίλαρι για Πρόεδρος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη στήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το Σάββατο η συντακτική ομάδα των New York Times, υποστηρίζοντας ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι καταλληλότερη για την θέση του προέδρου σε σύγκριση με τον αντίπαλό της του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς διαθέτει περισσότερα προσόντα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενώπιον των οποίων βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Η εφημερίδα περιγράφει την Κλίντον ως «μία από τις πλέον ανθεκτικές πολιτικούς της γενιάς της» και αναφέρει πως «η εφ' όρου ζωής δέσμευσή της στο να επιλύει προβλήματα στον πραγματικό κόσμο καθιστά καταλληλότερη την Χίλαρι Κλίντον για αυτή την θέση και η χώρα θα πρέπει να τη βάλει να δουλέψει»ι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα σφάλματα στα οποία υπέπεσε η Χίλαρι Κλίντον διαστρέβλωσαν τις αντιλήψεις για τον χαρακτήρα της, αλλά κατάφερε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των ΗΠΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, κατά την θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ,

Η συντακτική ομάδα εγκωμίασε ακόμα τη δράση της Κλίντον προς όφελος των παιδιών, των γυναικών και των οικογενειών κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

«Η κυρία Κλίντον απέδειξε ότι είναι μια ρεαλίστρια που πιστεύει ότι η Αμερική δεν μπορεί απλά να αποσυρθεί πίσω από τους ωκεανούς και τα τείχη, αλλά πρέπει να δεσμευτεί με αυτοπεποίθηση απέναντι στον κόσμο ότι θα προστατεύει τα συμφέροντά του και θα παραμείνει πιστή στις αξίες του» τονίζει η εφημερίδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή