Αρχισαν οι ανασκαφές στην Κω για τον μικρό Μπεν

Αρχισαν οι ανασκαφές στην Κω για τον μικρό Μπεν

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν σήμερα στην Κω οι ανασκαφές για τον εντοπισμό του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στο νησί πριν από 25 χρόνια σε ηλικία μόλις 21 μηνών. Η Αστυνομία μετά από πρόσφατες πληροφορίες, ερευνά το ενδεχόμενο ο Μπεν να καταπλακώθηκε κατά λάθος από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών.

Η μητέρα του, Κέρι Νίνταμ, είπε ότι η πιθανότητα ο γιος της να είναι νεκρός δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό της, «ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της», μέχρι που η αστυνομία έλαβε μια ανώνυμη πληροφορία τον περασμένο χειμώνα.

Οι ερευνητές της αστυνομίας στην Κω ειδοποίησαν τη μητέρα του να είναι «προετοιμασμένη για το χειρότερο», καθώς ξεκινούν οι εκσκαφές για τον εντοπισμό της σωρού του μικρού Μπεν. Οι αστυνομικές αρχές φοβούνται πως ο Μπεν ίσως καταπλακώθηκε από ένα μηχάνη εκσκαφών κοντά στο εξοχικό των παππούδων του, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση, τον Ιούλιο του 1991.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian η Αστυνομία του Σάουθ Γιόρκσαϊρ επιβεβαίωσε πως θα ηγείται των ανασκαφών, με επικεφαλής τον Ματ Φένγουικ. Οι έρευνες θα επικεντρωθούν αρχικά σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην Κω. «Η διαδικασία θα είναι επίπονη, και η πρώτη ανασκαφή μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 12 ημέρες», ανέφερε η Αστυνομία.

Ερευνητές έχουν ήδη πραγματοποιήσει κάποιες αρχικές έρευνες στο σημείο, με ειδικούς να ελέγχουν το χώμα και drones να παρακολουθούν την περιοχή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή