ΚΟΣΜΟΣ

Η Deutsche Welle πάει την Τουρκία στα δικαστήρια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Στην τουρκική Δικαιοσύνη προσέφυγε τη Δευτέρα η Deutsche Welle, καταθέτοντας αγωγή και ζητώντας την επιστροφή ενός βίντεο με συνέντευξη του υπουργού Νεότητας και Αθλητισμού στο γερμανικό δίκτυο, το οποίο είχε κατασχεθεί από την Αγκυρα.

Όλα ξεκίνησαν στις 5 Σεπτεμβρίου όταν, για την εκπομπή «Conflict Zone», ο δημοσιογράφος Μιχελ Φρίντμαν πήρε συνέντευξη από τον υπουργό Ακίφ Καγκαράι Κιλίκ, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, την ελευθερία του Τύπου και τη θέση της γυναίκας στην Τουρκία.

Μετά τη συνέντευξη, εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ζήτησε από το DW να μην δημοσιευθεί, ενώ όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος διαμαρτυρήθηκε για την κίνηση αυτή, το προσωπικό του υπουργείου κατέσχεσε το βίντεο.

Οι προσπάθειες του γερμανικού δικτύου να επιστραφεί το υλικό αγνοήθηκαν από την τουρκική κυβέρνηση και έτσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοικησή του, προσέφυγε σε δικαστήριο στην Αγκυρα, κάνοντας λόγο για πρακτικές που «δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ