Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Μπακογιάννη

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Μπακογιάννη

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, τίμησε σήμερα η Βουλή την επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη». Δεν συνεδρίαζε η Ολομέλεια, αλλά είχαν συνέλθει σε κοινή συνεδρίαση τρεις κοινοβουλευτικές Επιτροπές –ήταν σχετικά με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα- οπότε θεωρητικά παρόντες στην αίθουσα ήταν 150 βουλευτές.

Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη του Π. Μπακογιάννη έγινε μετά από πρόταση βουλευτή της ΝΔ. Παράλληλα, αν και ο προτείνων βουλευτής Μιλτ. Βαρβιτσιώτης στη σύντομη τοποθέτησή του ουσιαστικά έδινε αφορμή για να τοποθετηθούν σχετικά συνάδελφοί του και από άλλες παρατάξεις, ουδείς έκανε σχετική αναφορά – πλην ενός: του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Μ.  Γεωργιάδη.

«Σήμερα είναι μία μαύρη επέτειος για τη δημοκρατία. Είναι η επέτειος της δολοφονίας του συναδέλφου μας πολιτικού και βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη. Νομίζω ότι θα ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία αποδεικνύοντας πρώτα από όλα το ομόθυμο όχι απέναντι στους τρομοκράτες που θέλουν να επιβάλλουν την γνώμη τους με τα καλάζνικοφ και τα περίστροφα απέναντι σε όσους ακόμη και σήμερα έχουν μύχιες σκέψεις για την προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αλλά και προς τιμήν της μνήμης του εκλιπόντος να τηρήσουμε 1 λεπτού σιγή πριν ξεκινήσει η συνεδρίασή μας. Νομίζω ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τόσο μεγάλο Σώμα βουλευτών που σήμερα έχει συναθροιστεί για αυτή τη συζήτηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης. Η προεδρεύουσα της συνεδρίασης Χαρά Καφαντάρη συμφώνησε: «Κύριε Βαρβιτσιώτη συμφωνώ μαζί σας και πιστεύω για τον συνάδελφό μας εκλιπόντα με αυτό το βίαιο τρόπο να τηρήσουμε 1 λεπτού σιγή» είπε.

Αρκετή ώρα αργότερα, και αφού είχαν μιλήσει βουλευτές από όλα τα άλλα κόμματα επί του νομοσχεδίου, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή έλειπα στην αρχή της συνεδρίασης, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου από το βήμα, να αποδώσω φόρο τιμής στον εκλιπόντα. Η Δημοκρατία είναι φτωχότερη, γιατί είμαι σίγουρος κυρία Μπακογιάννη και είναι τιμή μου που είσαστε παρούσα, ότι είχε να προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα μας και είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα που κάθομαι στο έδρανό του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή