Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία λαμπρή εκδήλωση ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών υποδέχθηκε τα νέα μέλη του. Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλητές του παρελθόντος που διακρίθηκαν με τα ελληνικά χρώματα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Και ήταν όλοι εκεί. Ιστιοπλόοι, αθλητές του στίβου και της γυμναστικής, παλαιστές, αρσιβαρίστες, πολίστες, κολυμβητές, σκοπευτές κ.α. Ολοι είχαν μία ιστορία να διηγηθούν αλλά και να εκφράσουν τη χαρά τους για τις σπουδαίες ελληνικές εμφανίσεις της νέας γενιάς.

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά-1

«Υποδεχτήκαμε τα νέα μέλη μας. Πρόκειται για 32 αθλητές και αθλήτριες που πλασαρίστηκαν από την 1η έως την 8η θέση. Οι εκπρόσωποι της Ελλάδος αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα. Με αυτή την εκδήλωση θα θέλαμε και να επισημοποιήσουμε τη συνεργασία μας με την «Εκάλη Α.Ε.» και ελπίζουμε ότι θα μας βοηθήσει για να στηρίξουμε τη νέα γενιά του ελληνικούς αθλητισμού», δήλωσε στην «Καθημερινή» η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Οι δόξες του παρελθόντος είχαν μαζί τους παιδιά αλλά και εγγόνια.

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά-2

Ο παλαιότερος κάτοχος μεταλλίων ήταν ο Γιώργος Ρουμπάνης, ο οποίος είχε έρθει 3ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης.

«Θέλω να πω στους νέους να γυμνάζονται γιατί ο αθλητισμός αποτελεί βιολογική ανάγκη του ανθρώπου. Συγχαρητήρια στα νέα μέλη του Συλλόγου. Είμαι υπερήφανος για τη νέα γενιά», μας είπε ο παλαιός άλτης.

Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν τη νέα γενιά-3

Με μια διαφορετική ιδιότητα, αυτή του Ολυμπιονίκη, βρέθηκε στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Σπύρος Καπράλος αγωνίστηκε στην ομάδα πόλο, η οποία πλασαρίστηκε στην 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

«Νιώθω σα στο σπίτι μου. Αποτελεί τιμή για εμένα να είμαι μέλος αυτού του Συλλόγου. Συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση ώστε να βρεθεί όλη η «οικογένεια» μαζί», τόνισε.

Απόντες από την εκδήλωση ήταν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Λευτέρης Πέτρουνιας, Κατερίνα Στεφανίδη και Αννα Κορακάκη.

Ο πρωταθλητής των κρίκων και η πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ βρίσκονται στην Αμερική όπου στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να βρεθούν στην εκδήλωση της ομογένειας «Πρωτοβουλία για την Ελλάδα».

Η Αννα Κορακάκη είναι στη Δράμα και προετοιμάζεται για τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου σκοποβολής, ο οποίος θα διεξαχθεί τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου στην Ιταλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή