Σκληρή στάση Γεννηματά, ειρωνικά σχόλια Θεοδωράκη

Σκληρή στάση Γεννηματά, ειρωνικά σχόλια Θεοδωράκη

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα αξίωσε χθες το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση Καλογρίτσα.

Τη σχετική παρέμβαση έκανε η κ. Φώφη Γεννηματά, προϊδεάζοντας έτσι και για την πολύ σκληρή στάση που θα τηρήσει αύριο στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών. «Είναι πια φανερό ότι κάποιοι εκ των συμμετεχόντων δεν είπαν την αλήθεια για τα περιουσιακά τους στοιχεία και είναι επίσης ολοφάνερο ότι η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή για τον έλεγχο του “πόθεν έσχες” βεβαίωσε ψευδώς το αντίθετο», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και, υπογραμμίζοντας ότι «πολιτικά, ηθικά και νομικά ο διαγωνισμός έχει πλέον καταρρεύσει», κατέληξε με τη φράση «ήρθε η ώρα του εισαγγελέα».

Με ειρωνείες, αντιθέτως, υποδέχθηκε το Ποτάμι τις χθεσινές εξελίξεις και την έκπτωση του κ. Καλογρίτσα από την αδειοδότηση των καναλιών. «Το εγχείρημα “ΣΥΡΙΖΑ TV” κλυδωνίζεται, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να τα βάψουν μαύρα στο Μαξίμου. Ισως μάλιστα να είναι η ευκαιρία για την έφοδο στον ουρανό. Οπως απέδειξε η πρόβα με τον κ. Καλογρίτσα, βοσκοτόπια υπάρχουν, εγγυητικές επιστολές υπογράφονται, δάνεια δίνονται, εργολαβίες εξασφαλίζονται», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρότεινε να αναλάβει καναλάρχης ο ίδιος ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. «Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πρόσωπο με στόφα καναλάρχη, και ουδείς καταλληλότερος από τον κ. Παππά. Να βγει λοιπόν ο ίδιος μπροστά και να μη χάνουμε χρόνο. Κι αν τελικά ο κ. Παππάς προτιμά το παρασκήνιο, υπάρχει και η λύση του κ. Λεβέντη. Εχει αδιαμφισβήτητη πείρα στις καταλήψεις συχνοτήτων και στις πωλήσεις καναλιών, εκεί έχει φάει όλα τα ωραία χρόνια του», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σημειώνεται επιπλέον ότι και στα δύο κόμματα προεξοφλούσαν από χθες ότι ο διαγωνισμός θα καταπέσει στη Δικαιοσύνη, επικαλούμενοι ένα μάλλον αυτονόητο επιχείρημα. Οτι εφόσον αποδεικνύεται πια εμπράκτως ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν μπορούσε να αποπληρώσει ούτε το 1/3 του τιμήματος που όφειλε, αυτομάτως γίνεται κατανοητό ότι ο ίδιος ανέβασε πλασματικά την τιμή πώλησης των αδειών, γεγονός που καθιστά νομικά άκυρη όλη τη διαδικασία. Ως εκ τούτου χαρακτήριζαν γελοίους τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης ότι μέσω του κ. Σαββίδη το κράτος θα εισπράξει ακόμη μεγαλύτερο συνολικό τίμημα, καθώς, όπως έλεγαν, όλοι οι μετέχοντες επιχειρηματίες θα μπορούν κάλλιστα πλέον στη Δικαιοσύνη να επικαλεστούν το επιχείρημα ότι η τιμή των αδειών ανέβηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα λόγω ακριβώς της συμμετοχής του κ. Καλογρίτσα που απεδείχθη ότι ποντάριζε χρήματα που δεν είχε.

«Τελικά, “άνθρακες ο θησαυρός”», ήταν το σχόλιο και του ΚΚΕ που καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «παραμύθιαζε τον λαό πως θα εξασφάλιζε δήθεν τάξη, διαφάνεια και χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες.

Αποδεικνύεται πια ότι ο καβγάς γίνεται μόνο για το ποια πολιτική δύναμη θα ευνοείται περισσότερο στο νέο τηλεοπτικό τοπίο», πρόσθεσε ο Περισσός, εκτιμώντας ότι «ο λαός και η ενημέρωσή του, καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, θα είναι πάντα οι μεγάλοι χαμένοι, όσο τα κανάλια ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες που τα αξιοποιούν για τα δικά τους συμφέροντα».

Τέλος, η Ενωση Κεντρώων προέβη σε μια μάλλον παράδοξη δήλωση, καθώς ζήτησε από τον κ. Παππά να επιτρέψει να αδειοδοτηθούν όλα τα κανάλια που λειτουργούν άνω της 20ετίας, αφού καταβάλλουν ένα τίμημα, που ο κ. Λεβέντης όρισε σε 60 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή