Εξηγήσεις από ΕΠΟ για βιβλία και Ηλεία

Εξηγήσεις από ΕΠΟ για βιβλία και Ηλεία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις έδωσε η ΕΠΟ με αφορμή τα προς περαιτέρω διερεύνηση στοιχεία που προκύπτουν από τον έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας.

Η ΕΠΟ ενέταξε το θέμα στον προεκλογικό ανταγωνισμό και σε «πολιτικές σκοπιμότητες». Υποστήριξε ότι η ίδια υπέδειξε στους ανθρώπους του ΣΔΟΕ πού βρίσκονται τα προς έλεγχο βιβλία της περιόδου 2004-2013, ενώ οι πληροφορίες από το ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι τα βιβλία δηλώθηκαν από την ΕΠΟ «καταστραφέντα» και στη συνέχεια εντοπίστηκαν σε κτίριο στην οδό Φυλής.

Για το ένα εκατομμύριο ελβετικά φράγκα που έδωσε στο πλαίσιο της «κοινωνικής ευθύνης» το 2007 ο τέως πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στην ομοσπονδία, για να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο στην περιοχή Σπιάντζα του Πύργου Ηλείας, λόγω των πυρκαγιών, η ΕΠΟ τόνισε ότι η ίδια «συμπλήρωσε τα υπόλοιπα χρήματα έως το 1.100.000 ευρώ (συν τον ΦΠΑ που αναλογούσε), το οποίο κόστισε συνολικά η κατασκευή […] ενώ η UEFA επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις, τόσο πριν όσο κατά τη διάρκεια κατασκευής τους, αλλά και μετά την ολοκλήρωσή των έργων».

Το συγκεκριμένο γήπεδο εγκαινιάστηκε μόλις το 2014 και δημιουργήθηκε πάνω σε γήπεδο που ήδη υπήρχε.

Στη μακροσκελή και επιθετικού ύφους ανακοίνωση η ΕΠΟ δεν αφιέρωσε ούτε μία παράγραφο για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου της περιόδου 2013-2016 σε «offshore» εταιρεία της Κύπρου, που λειτούργησε ως μεσάζοντας, ώστε τα τηλεοπτικά δικαιώματα να μεταπωληθούν σε συνδρομητικό κανάλι που έχει έδρα στην Ελλάδα. Αλλωστε για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν δύο δικαστικές αποφάσεις σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό που δικαίωσαν την προσφεύγουσα στη Δικαιοσύνη Forthnet (ΝΟVΑ) και βάσει τον οποίων ο διαγωνισμός της ΕΠΟ κηρύχθηκε άκυρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή