Ανοιχτή γραμμή με Ε.Ε. για τα προαπαιτούμενα

Ανοιχτή γραμμή με Ε.Ε. για τα προαπαιτούμενα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δουλειά για την εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων συνεχίζεται επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. «Είμαστε σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων» τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξηγώντας ότι η σχετική νομοθεσία, η οποία προσφάτως υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση, αποτέλεσε προϊόν «περίπλοκων διαπραγματεύσεων μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών».

Η σχετική νομοθεσία, όπως ανέφερε, επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης αντιμετώπισης των «προβληματικών» δανείων και της θέσπισης ενός πλαισίου για την εξυπηρέτηση και πώλησης των συγκεκριμένων δανείων. «Η Επιτροπή θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές για τη στρατηγική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος» κατέληξε ο κ. Σχοινάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή