«Φούσκα» στην αγορά ακινήτων της Κίνας

«Φούσκα» στην αγορά ακινήτων της Κίνας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνισχύονται οι φόβοι για «φούσκα» στην αγορά ακινήτων της Κίνας, έπειτα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για άνοδο των τιμών στις νεόδμητες κατοικίες κατά 9,2% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο σε 70 μεγαλουπόλεις της Κίνας, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία. Η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, στο Πεκίνο, στη Σαγκάη, στη Σενζέν και στην Γκουαντζού, δήλωσε η Ροζίλια Γάο της Gavekal Dragonomics στο Reuters.

Αναλυτικότερα, οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών στη Σενζέν ενισχύθηκαν κατά 36,8% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι. Στην παραθαλάσσια πόλη Χιαμίν καταγράφηκε ετήσια άνοδος 43,8% από 39,2% που ήταν τον Ιούλιο. Εξηγώντας τη ραγδαία άνοδο των τιμών, ο Ζιανγκ Γιαπίνγκ της China Merchants Securities δηλώνει πως «η Σενζέν, για παράδειγμα, έχει εξελιχθεί στην τεχνολογική πρωτεύουσα της Κίνας, όπου αρκετές εισηγμένες εταιρείες διατηρούν την έδρα τους». Υπάρχουν, ως εκ τούτου, αρκετοί νέοι που διαθέτουν τα κεφάλαια για να επενδύσουν σε ακίνητα όταν η προσφορά κατοικιών είναι ακόμη ανεπαρκής, συμπληρώνει ο ίδιος. Σε μια περίοδο που η οικονομία της Κίνας παρουσιάζει βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα υψηλά επίπεδα του παρελθόντος, το Πεκίνο προσπαθεί να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση και να περιορίσει την εξάρτηση του ΑΕΠ από τις εξαγωγές. Ομως ελλοχεύει κίνδυνος υπερθέρμανσης πολλών κλάδων της οικονομίας από μια τόσο μεγάλη αύξηση των τιμών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή