Τα μαθήματα από Μόσχα και Κρήτη

Τα μαθήματα από Μόσχα και Κρήτη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάγνωση λαθών σε τακτική και ρυθμό από τις ήττες που γνώρισαν στα διεθνή τουρνουά της Μόσχας και του Ηρακλείου, θα χρειαστεί να κάνουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, ώστε να τα εξαλείψουν στο υπόλοιπο διάστημα της προετοιμασίας τους και ενώ οι εμφανίσεις τους δημιούργησαν περισσότερους προβληματισμούς, παρά τους περιόρισαν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Αναντόλου Εφές (79-86) στον τελικό του τουρνουά στο Ηράκλειο (στον πρώτο αγώνα νίκησαν 86-74 τον Ερυθρό Αστέρα), καθώς η τουρκική ομάδα έπαιξε με μεγαλύτερη ενέργεια και ταχύτητα (σκόραρε 28 πόντους από δεύτερη ευκαιρία) και διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα στο σκορ που έφτασε μέχρι και τους 22 πόντους (74-52 στο 29΄). Η αντίδραση των πρωταθλητών ήρθε στα δύο πρώτα πεντάλεπτα της τρίτης και της τέταρτης περιόδου, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια, ενώ ο Αμερικανός σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ χρειάζεται ακόμα σημαντικό χρονικό διάστημα προσαρμογής, μετά την οκτάμηνη απουσία του και δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα εμπιστοσύνη στη συνεργασία με τους συμπαίκτες του. Ο Ολυμπιακός διαθέτει τα κατάλληλα χρονικά περιθώρια, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, όταν και θα παίξει ξανά με την Εφές για την Ευρωλίγκα, ώστε να παρουσιαστεί αισθητά βελτιωμένος στη συνοχή του και στην κάλυψη αδυναμιών στις θέσεις των ψηλών.

«Mας ενόχλησε ο τρόπος που ήρθε η ήττα κι ας ήταν σε φιλικό παιχνίδι» δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στην επιστροφή της αποστολής στην Αθήνα. Στο τουρνουά «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την τρίτη θέση, με τη νίκη του κόντρα στην Ούνικς Καζάν (58-69) και ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν αμελής στα αμυντικά καθήκοντά του, όπως συνέβη και με αντίπαλο τη Μακάμπι, από την οποία ηττήθηκε (90-78) στον πρώτο αγώνα του. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία φάση από το κόψιμο της μπάλας στον Μπουρούση από τον Ραντ.

«Κάνουμε αξιολόγηση των θετικών και μη στοιχείων και επικεντρωνόμαστε στη διόρθωση των λαθών και στην εστίαση των λεπτομερειών» υποστήριξε ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη, Νίκος Παππάς.

• Το Ρέθυμνο με δύο νίκες κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης», νικώντας τον Απόλλωνα (79-78) και τον ΠΑΟΚ (97-91).

• O Πανιώνιος που νίκησε τον Αίολο Αστακού (74-81) στον τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα και ο Προμηθέας που επικράτησε στην έδρα του Δούκα (66-89), αναμένουν τους αντιπάλους τους στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου, από τους νικητές των αυριανών αναμετρήσεων, Κύμης – Ρεθύμνου και Aπόλλωνα – Κοροίβου, αντίστοιχα.

• Η αναμενόμενη αποχώρηση του Κέβιν Γκαρνέτ από το ΝΒΑ και ύστερα από τη συμμετοχή του σε 21 πρωταθλήματα, επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον παίκτη. Ενας ακόμα σταρ της δεκαετίας του ’90, ο Πολ Πιρς προανήγγειλε την ολοκλήρωση της 18χρονης καριέρας του στο ΝΒΑ, στο τέλος της επόμενης περιόδου. Γ.Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή