Ενα ιδιότυπο ημερολόγιο θεατρικών δοκιμών

Ενα ιδιότυπο ημερολόγιο θεατρικών δοκιμών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ήθελε να καταλήξει κανείς σε ένα συμπέρασμα, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη για τον «Βυσσινόκηπο», που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραθάνος πέρυσι στη Στέγη, θα ήταν: η συνάντηση. Η ταινία αυτή, διάρκειας 110΄, που προβάλλεται σήμερα στην «Οπερα» (6 μ.μ.) στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», είναι ένα ιδιότυπο ημερολόγιο θεατρικών δοκιμών. Από τις 27/1 έως τις 22/4, μέρα μέρα, η παράσταση διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια του θεατή. Μια κοινή διαδρομή όλων των συντελεστών, μια διαδικασία ζωντανή και συναρπαστική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ιδέες που ανθίζουν και μπολιάζουν την παράσταση, ακόμη κι αν δεν εγγράφονται στο τέλος, λάθη, ανακαλύψεις, ανατροπές.

Ο θίασος, σαν ένα σώμα, κάπου σκοντάφτει, κάτι βρίσκει, απορρίπτει, καταλήγει. «Ολα είναι πολύ όμορφα και όλα πολύ λάθος», λέει, στην αρχή των δοκιμών, ο Ν. Καραθάνος. Εμβόλιμες συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς ολοκληρώνουν αυτό το ντοκιμαντέρ-αφήγημα και ψυχογράφημα. «Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος», όπως είναι ο πλήρης τίτλος, είναι μια παραγωγή της Στέγης, που συνυπογράφουν οι Ηλίας Γιαννακάκης και Αποστολία Παπαϊωάννου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή