Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το βραβείο Νέων Σκηνοθετών απέσπασε η Σοφία Εξάρχου (φωτ.) στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν με την ταινία της «Park», που αφηγείται την ιστορία ενηλικίωσης μιας παρέας εφήβων με φόντο το ερειπωμένο Ολυμπιακό Χωριό. Οι έφηβοι πρωταγωνιστές στήνουν δικούς τους «Ολυμπιακούς» αγώνες και διοργανώνουν κυνομαχίες για να κερδίσουν χρήματα. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 35.000 ευρώ.

(…) Το πρώτο καλλιτεχνικό του φεστιβάλ διοργανώνει ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στις αρχές Οκτωβρίου και ήδη έχει στο πλευρό του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο με το ντοκιμαντέρ του για την κλιματική αλλαγή «Before the Flood», τη Σάρον Τζόουνς, το συγκρότημα «The Lumineers» και άλλους καλλιτέχνες. Η διοργάνωση έρχεται ως συνέχεια της ομιλίας του Αμερικάνου προέδρου και της Μισέλ Ομπάμα στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ SXSW, που γίνεται κάθε χρόνο στο Οστιν του Τέξας με θέμα την κοινωνία της διασύνδεσης στον 21ο αιώνα. Το φεστιβάλ θα λέγεται «South by South Lawn», θα γίνεται στη νότια πλευρά του Λευκού Οίκου και θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω Διαδικτύου.

(…) Στην ταινία «Κύβος» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Σκούρα απονεμήθηκε ο Χρυσός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Με τον Αργυρό Διόνυσο τιμήθηκε η ταινία «Το νανούρισμα της Μαρίας», σε σκηνοθεσία Ντίνου Παναγόκου. Στο Διεθνές Διαγωνιστικό, το Gran Prix 2016 απονεμήθηκε στην ταινία «Mouth of Hell» του Σαμίρ Μεχάνοβιτς από τη Σκωτία και την Ινδία, ενώ η FIPRESCI τίμησε το ουγγρικό φιλμ «Πριν το γεύμα» του Σιμόν Σάμπο.

(…) Εξελέγη το νέο Δ.Σ. της Διεθνούς Ενωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, με πρόεδρο τον αρχαιολόγο και σύμβουλο του Ιταλού προέδρου σε θέματα Πολιτισμού καθηγητή Λουί Γκοντάρ (φωτ.), αντιπροέδρους την Αννα Μαραγκού από την Κύπρο, τον καθηγητή Πολ Κάρτλετζ από την Αγγλία και τον Μάθιου Τέιλουρ από τον Καναδά. Γραμματέας του νέου Δ.Σ. είναι ο Αυστραλός Τζορτζ Βάρντας και ταμίας ο Αντριου Τζορτζ από την Αγγλία. Την αρωγή του στο έργο του συμβουλίου εξέφρασε το υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωση του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή