Σύντομα (27/09/16)

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτίωση μεγεθών για Ευρωπαϊκή Πίστη

Αύξηση της κερδοφορίας και βελτίωση των κύριων οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Πίστη το πρώτο εξάμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 19,1% στα 5,6 εκατ. ευρώ, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα μεικτά ασφάλιστρα παρουσίασαν μικρή μείωση κατά 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 81,4 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο της αγοράς εκτιμάται ότι υποχώρησε κατά 5% περίπου. Η καθαρή θέση της εταιρείας αυξήθηκε κατά 18,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο και διαμορφώθηκε στα 86 εκατ. ευρώ. Το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 9,5% στα 370,1 εκατ. ευρώ και οι ασφαλιστικές προβλέψεις ενισχύθηκαν κατά 6,1% στα 263,9 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Ευρωπαϊκή Πίστη διαθέτει όλες τις απαιτούμενες υποδομές για την εφαρμογή της «Φερεγγυότητας ΙΙ», υπερκαλύπτοντας τα απαιτούμενα κεφαλαιακά κριτήρια της σχετικής οδηγίας. Επιπρόσθετα, έχει υψηλή ρευστότητα, γεγονός που της επιτρέπει να έχει μηδενικό δανεισμό και σημαντικά ελεύθερα αποθεματικά.

Συνεργασία Εθνικής με περιπτερούχους

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Συνδικάτο Περιπτερούχων Αττικής. Η συγκεκριμένη συνεργασία περιλαμβάνει πλήθος υπηρεσιών και παροχών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και μια ανταγωνιστική προσφορά ασφάλισης από την Εθνική Ασφαλιστική, μοναδική στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η συνεργασία μεταξύ άλλων προσφέρει:

α) Καινοτόμες λύσεις i-bank POS και i-bank Pay: αποδοχή πληρωμών με κάρτες μέσω POS, αλλά και μέσω έξυπνων κινητών (ηλεκτρονικό πορτοφόλι), β) πρωτοποριακή ομαδική ασφάλιση των μελών του σωματείου: ασφάλιση περιπτέρων, κάλυψη ληστείας και για τα καπνικά προϊόντα, γ) δυνατότητα πληρωμής λογαριασμών τρίτων οργανισμών στα σημεία μικρής λιανικής, μέσω της υπηρεσίας i-bank Simple Pay Spot. Με την ένταξή τους στο δίκτυο i-bank Simple Pay Spot, οι επιχειρήσεις μικρής λιανικής μπορούν, με ειδικό λογισμικό και εξοπλισμό (εφόσον απαιτείται), να δέχονται από καταναλωτές με ασφάλεια, εύκολα και γρήγορα πληρωμές λογαριασμών ενέργειας, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, Ιnternet, συνδρομητικής τηλεόρασης.

Tη διαβεβαίωση ότι το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στις Σέρρες δεν προβλέπεται να κλείσει το 2017, αν σπαρούν με τεύτλα οι προβλεπόμενες εκτάσεις, έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Ρώσσιος, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για επιμήκυνση της λειτουργίας της μονάδας. Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή μεταξύ άλλων την ανησυχία των Σερραίων τευτλοπαραγωγών για «λουκέτο» στο τοπικό εργοστάσιο της ΕΒΖ, ο κ. Ρώσσιος τόνισε: «Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί, αντίθετα μάλιστα, το 2017 η μονάδα θα λειτουργήσει. Ας σπείρουν οι παραγωγοί τις εκτάσεις που πρέπει και το εργοστάσιο θα λειτουργήσει. Εχουμε και άλλα σχέδια για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας», τόνισε.

Καθαρά κέρδη 100.000 ευρώ για Παπουτσάνη

Καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους 100.000 ευρώ εμφάνισε η εισηγμένη «Παπουτσάνης» το α΄ εξάμηνο του 2016 έναντι επίσης καθαρών κερδών 140.000 ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2015. Ταυτόχρονα ο κύκλος εργασιών το φετινό ήμισυ της χρονιάς αναπτύχθηκε σε 8,9 εκατ. ευρώ έναντι 7,7 την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Η βελτίωση αυτή οφείλεται σε ανάπτυξη της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων της εταιρείας χάρη σε βελτίωση της διανομής τους αλλά και το επαναλανσάρισμα της σειράς Aromatics. Επιπλέον η κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων ενισχύθηκε σημαντικά τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά.

Προτάσεις κατά λαθρεμπορίου χρηματοδοτεί η Philip Morris

Η καπνοβιομηχανία Philip Morris International Inc. (PMI) ανακοίνωσε ότι η ανταπόκριση στο PMI IMPACT –τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία χρηματοδότησης προτάσεων που στοχεύουν στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και των συναφών εγκλημάτων– ξεπέρασε τις προσδοκίες: Περισσότερες από 200 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υπεβλήθησαν στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης. Η PMI έχει δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει τρεις γύρους επιχορηγήσεων.Συνολικά, 170 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών οργανώσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και ιδιωτικών φορέων, έχουν υποβάλει περισσότερες από 200 προτάσεις σε τρεις βασικούς τομείς: την έρευνα, την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση, και τη δράση. Οι προτάσεις που υπεβλήθησαν προέρχονται από 42 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και την Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή